Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Feszület
Kiállítás képei
Az építőipari munkahelyek védelmében kész együttműködni a két nagy párt
2008-12-13 Forrás: Gondola
Fontosnak tartjuk, hogy parlamenti keretek között folytatódjon az egyeztetés az építőipart érintő intézkedések meghozataláról. – Burány Sándor a fejlesztési és gazdasági minisztérium államtitkára, és Szijjártó Péter, a Fidesz frakcióvezető-helyettesének sajtótájékoztatója.
A válságkezelésről továbbra is homlokegyenest ellenkezik véleményünk az MSZP-vel - jelentette ki Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján. A Fidesz álláspontja szerint a válságkezelés jelenlegi fázisában a legfontosabb feladat a munkahelyek megvédése. Az építőipar ebből a szempontból a gazdaság egyik húzó ágazata, gondoljunk csak az ottani 300-350 ezer munkahelyre - hívta fel a figyelmet a politikus, majd kifejtette: ennek megfelelően fontosnak tartjuk, hogy az építőiparban tevékenykedő cégek elől elhárítsuk a nehézségeket. E célból együttműködést javasoltunk a kormánynak - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese.
Szijjártó Péter felvázolta: javaslataik között szerepel az, hogy az uniós pályázatok elbírálása gyorsabban működjön, továbbá az, hogy az önkormányzatok 40 százalékos előleget kapjanak a már megítélt EU-s támogatásokból. A kormány ebbe az irányba már tett lépést, amit mi is igen jó kezdeményezésnek tartunk, de nagyobb léptékre, nagyobb bátorságra buzdítjuk a szocialista politikusokat.

Az is világos, hogy az építőiparban komoly gondot jelent a lánc- vagy körbetartozás. Az építőipari cégek vezetői is elmondták a Fidesznek, hogy ennek a helyzetnek a feloldása rendkívül fontos lenne.

Elmondta: A bajba került építőipari cégek minél sikeresebb reorganizációja szempontjából javasoljuk a csődtörvény módosítását. A jelenlegi helyzetben a Fidesz szerint lazítani kellene a szigorú szabályokon.

„Fontosnak tartjuk, hogy parlamenti keretek között folytatódjon az egyeztetés az építőipart érintő intézkedések meghozataláról. Ezért kezdeményezzük, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága jövő héten üljön össze, és a napirendi pontok között szerepeljen az építőipari munkahelyek védelme - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Burány Sándor örömét fejezte ki, hogy a válságkezelés elképzelései a két nagy párt között bizonyos területeken közeledni látszanak. A Fidesz és az MSZP kész együttműködni az építőipart érintő kérdésekben - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép