Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Fábián, Sebestyén napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Értékes
Gesztusokból
Tudósok vizsgálták Szent László hermáját
2011-10-20 Forrás: Magyar Kurír
A Győri Egyházmegye felkérésére 2011 őszén egy szakemberekből álló kutatócsoport átfogó természettudományos és műszaki vizsgálatokat végzett a győri Bazilikában őrzött Szent László-hermán és a benne található koponyaereklyén. A koponyán elvégzett vizsgálatok döntően antropológiai, morfológiai jellegűek voltak, amiket kiegészítettek endoszkópos és képalkotó diagnosztikai módszerekkel is.
Az egyházi ereklyék történetében mindeddig egyedülálló komplex vizsgálatok célja az volt, hogy képet kapjunk a koponyaereklye megtartottságáról, állapotáról, illetve a megfelelő adatgyűjtést követően elkészülhessen egy esetleges arcrekonstrukció.

A vizsgálatok során nyert információk felhasználásával lehetőség nyílhat a hazánkban és külföldön őrzött, Szent László királyunknak tulajdonított egyéb ereklyék felkutatására, beazonosítására.

A Győri Püspökség az ereklye vizsgálatának menetét bemutató filmet, az ereklyéről készített fotódokumentációt, valamint a vizsgálatok folyamán rögzített röntgen és CT-felvételeket, endoszkópos képanyagot és egyéb tudományos eredményeket a közeljövőben kiállítás formájában szándékozik az érdeklődők számára bemutatni.

A vizsgálatok eredményéről a szakemberek a Győri Egyházmegyei Hivatal november 10-én tartandó sajtótájékoztatóján számolnak be.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép