Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Ezüstszál
Szent István kard ünnepe
Erdő Péter bíboros II. János Pál liturgikus ünnepéről
2011-10-22 Forrás: Magyar Kurír
Október 22-e boldog II. János Pál pápa liturgikus emléknapja, amelyet nem pusztán egyházmegyéjében, hanem világszerte megünnepelnek. A magyar helyi egyház is kérte és megkapta az engedélyt a liturgikus emléknap megtartására.
Erdő Péter bíboros, eszergomi érsek a Vatikáni Rádió magyar nyelvű adásában adott interjúban elmondta: a püspöki kar kérte és a Szentszéktől megkapta az engedélyt, hogy boldog II. János Pál pápa liturgikus emléknapját megünnepelje. A boldogok esetében külön engedély szükséges, ha azon az egyházmegyén kívül is meg akarják ünnepelni, ahol a boldoggáavatást kérték. II. János Pál személyisége univerzális jelentőségű, őt eleve az egész egyház tisztelte és az egész földön mindenütt elterjedt a vágy, hogy az oltáron tisztelhessük őt. A liturgiához elkészültek a megfelelő magyar nyelvű könyörgések is.

A bíboros hangsúlyozta, hogy II. János Pál pápáról időközben különböző intézményeket és egy jelentős teret neveztek el Budapesten. Nemrég Magyarországon járt a II. János Pál pápa emlékvonat, Esztergomban hosszabb ideig is tartózkodott. Ez egy nagy kiállítás, amelyet sok érdeklődő végigjárt, akik megismerkedtek a pápa személyes emlékeivel. Ez nem csupán nosztalgia, hanem a személye által képviselt értékek az újraélesztése.

Erdő Péter bíboros emlékeztetett arra, hogy október 22-e környékén más évfordulókat is ünneplünk. Bécsben a Pázmáneumban például Mindszenty bíboros nyugatra utazásáról emlékeznek meg, történészek tartanak előadásokat emigrációjának éveiről.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép