Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Magyarország Vármegye- és Egyházmegye Szervezet Szent István uralkodása végén
Repülő galamb
A Greenpeace környezetvédő csoport kedvezően fogadta az Európai Bíróság döntését, amely megakadályozza az emberi embriókból származó őssejtek szabadalmaztatását
2011-10-25 Forrás: Vatikáni Rádió
Az október 18-án hozott döntés a Greenpeace és Olivier Brüstle német őssejt kutató közötti per végére tesz pontot. 2004-ben a Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi szervezet ellenezte a német szabadalmat, amely lehetővé tette emberi embriók előállítását és felhasználását. A csoport kérelmezte a luxemburgi székhelyű Bíróságot, hogy vizsgálja felül a szabadalmaztatás etikai határait.
Az emberi embriók szabadalmaztatásának megakadályozásával az Európai Bíróság az emberi élet védelmében és a kereskedelmi érdekek ellen cselekedett – nyilatkozta Lasse Bruun, a Greenpeace szóvivője.

2006-tól kezdve az Európai Szabadalmi Hivatal nem ad engedélyt emberi embriók előállítására. Mivel az Európai Bíróság rendelkezése kötelező jellegű az EU mind a 27 tagállamára, ezért az egyes országok szabadalmi hivatalainak is alkalmazkodniuk kell a döntéshez.

A határozat csak részben befolyásolja az őssejtkutatást, mivel a kutatók már megtalálták a módját, hogy hogyan jussanak őssejtekhez, anélkül, hogy emberi embriókat pusztítanának el.

Ma már több mint 70 betegség gyógyítható felnőtt őssejtekkel.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép