Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Angelika napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Árpádházi Szent Erzsébet
Üresen  si.
Világvallások találkozója Assisiben
2011-10-27 Forrás: Erdély.ma
XVI. Benedek pápa és a világvallások háromszáz képviselője kötelezte el magát a béke mellett csütörtökön Assisi városában, a II. János Pál által 1986-ban vezetett béketalálkozó 25. évfordulóján. A Szent Ferenc építette Porziuncola templomát őrző Santa Maria degli Angeli bazilikában olaszul, a világnyelveken és távoli földrészek ismeretlen nyelvein – fordítás nélkül – tartott felszólalásokat a bazilika előtti téren zarándokok tömege hallgatta. Mint Várnai Jakab ferences teológiatanár, a Sapientia hittudományi egyetem tanára az MTI-nek Assisiből elmondta, „minden felszólalás az elmúlt negyed évszázad számvetéseként hangzott elsősorban vallási és lelki szempontból.
A világvallások mostani találkozója nem az évforduló puszta megemlékezésének számít, a mának szól. Az az üzenete, hogy a vallás nem fenyegetés a békére. Ez egyértelműnek tűnhet, mégis sokan gondolják még úgy ma is, hogy a vallási elkötelezettségtől egyenes út vezet a fanatizmus és a terrorizmus felé".

Várnai Jakab hozzátette, XVI. Benedek „kritikusan és kíméletlenül" elemezte a mai világ és a mai ember helyzetét, azt hangsúlyozva, hogy az utóbbi huszonöt év alatt szerzett „jólétet és demokráciát megüresedett emberek kapták ajándékba".

Az olasz sajtó kiemelte, hogy a világ vallási vezetői nem vállalkoztak közös imára. Várnai Jakab ezt úgy kommentálta, hogy valójában 25 évvel ezelőtt sem volt közös imádság, és az a tény, hogy „vallások vezetői elmélyülten hallgatják egymást egy templomban, imádságos hangulatot teremt".
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép