Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Kegytemplom
Mécsesek
Egy pici kéz és az abortusz
2011-10-28 Forrás: Erdély.ma
Körleveleket nem szoktunk közzétenni, de most kivételt fogunk tenni, ugyanis ez, amit pénteken este kaptunk igencsak elgondolkoztató. Kerestünk hozzá egy képet is. Talán egyesek számára kissé ijesztő lesz, de az Életről szól.
Ez a fotó egy 5 hónapos magzat méhen belül történő gerincműtétjének fényképeken történő dokumentálása céljából készült. Miközben Paul Harris az Egyesült Államok-beli Nashville város Vanderbilt egyetemén a műtétet fényképezte, a magzat egyszer csak kiemelte a kis kezét az anya méhéből, és megfogta az orvos ujját. A felvétel 2006. februárjában készült. A fotó bejárta a világot, az életért kapaszkodó pici kéz az abortusz ellen harcolók egyik fő „zászlója" lett.

A műtét sikerült, a méhet bevarrták és pár hónap múlva a kisfiú az Élet törvényének engedelmeskedve világra jött. A szülei Samuelnek keresztelték, ma 5 éves.

És most íme a levél:

Egy asszony elmegy a nőgyógyászhoz:
- Doktor úr, óriási bajban vagyok és nagyon nagy szükségem lenne a segítségére. A gyermekem még nincs egy éves, és megint terhes lettem. Nem akarok ilyen közeli korú gyerekeket. Arra kérem, szakítsa meg a terhességemet!

Az orvos elgondolkozott, majd így szólt:
- Azt hiszem, van egy jobb megoldás, ami az ön számára is kevésbé veszélyes. Hogy ne kelljen egyszerre két kisbabára vigyáznia, öljük meg azt, amelyik az ölében van most. Így tudna egy kicsit pihenni, mielőtt a másik megszületik. Ha meg akarjuk ölni az egyiket, mindegy melyik az. Az ön testére semmi veszélyt nem jelentene, ha az ölében lévő babát választaná.

A hölgy elszörnyedt:
- Na de, doktor úr, milyen szörnyű! Megölni egy gyereket??? Az bűn!
- Szerintem is, – mondta az orvos – de nekem úgy tűnt, ez önnek nem probléma, és azt gondoltam, akkor ez a legjobb megoldás.

Az orvos elmosolyodott, érezte, sikerült meggyőznie a mamát arról, hogy nincs különbség aközött, hogy egy már megszületett gyereket ölnek-e meg, vagy azt, aki még az anyaméhben van. A bűn ugyanaz!

A szeretet azt mondja: feláldozom magam, hogy a másiknak jobb legyen.
Az abortusz azt mondja: feláldozom a másikat, hogy nekem jobb legyen.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép