Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Fiak
Újraindulni Assisiből - P. Federico Lombardi SJ jegyzete
2011-10-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Együtt a zarándoklaton vonaton, buszon, a menzára, elmélyült elmélkedésben. A pápa a többiekkel együtt, ünnepi liturgikus öltözet nélkül. Újra felhangzik a nagy üzenet, amelyet már háromszor intézett II. János Pál Assisiből a világ más vallási vezetőivel együtt: sosem lehet Isten nevében gyilkolni vagy gyűlölködni, mert Isten igazi neve közös atyasága minden ember iránt, a szeretet.
De az emberiségnek, amely zarándokútján haladva mindig ősi és mindig új okok miatt nem képes meglelni a békét, Assisi zarándokai ezúttal különösen alázatos és nyílt üzeneteket küldtek. A békét együtt kell keresni az igazság keresőivel - mondta a pápa, mert Isten nem az egyes vallások követőinek tulajdona, akiknek tevékenysége éppenséggel olykor elfedi a valódi Istent. Az igazi Istenre nem hivatkozhatnak a terroristák, de nem is zártható ki az ember látóhatáráról anélkül, hogy elvesztené emberségét.

Szent Ferenc karizmája, aki egyszerűen Isten jelenlétét látta és érezte minden teremtményben, továbbra is vonzza Assisibe a nyílt szívű és elméjű embereket, és segít egybefogni a különböző identitású embereket a párbeszéd, a testvériség és az öröm közös zarándokútján. Ahogyan azt a nem hívő Julia Kristeva mondta: "Különbözőségeink találkozása itt, Assisiben tanúskodik arról, hogy a pusztítás nem az egyedüli lehetséges hipotézis". Ez így van: nem a pusztítás, hanem a béke az egyetlen lehetőség. És ez nem csupán egy feltevés, hanem közös elkötelezettség, amely most újra elindul Assisiből - zárja eheti jegyzetét P. Federico Lombardi SJ.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép