Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Krisztus Trierben őrzött köntöse
Mária ábrázolás
A Munkástanácsok Országos Szövetségének elnökét fogadta Erdő Péter bíboros
2011-11-07 Forrás: Magyar Kurír
A Munkástanácsok Országos Szövetsége megkeresésére november 7-én hivatalában fogadta Erdő Péter bíboros, érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a szövetség elnökét, Palkovics Imrét. A találkozón a készülő Munka Törvénykönyve hatásait mutatta be a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke a katolikus egyház magyarországi vezetőjének.
Palkovics Imre elmondta, hogy nem folytatható a neoliberális gazdaság- és társadalompolitika, amely köztudottan nem a közérdeket tartja szem előtt, sokkal inkább a gazdasági hatalommal rendelkezők érdekeit és jogát szolgálja anélkül, hogy tevékenysége következményeiért felelősséget vállalna. A kiszolgáltatott munkavállalók és családjaik az állam védelmére joggal tartanak igényt és várnak védelmet a munka világában is, emberi méltóságuk megőrzéséhez.

Erdő Péter kiemelte, hogy a Katolikus Egyház társadalmi tanítása a munka méltóságát a dolgozó ember méltóságából vezeti le. Így a munka nem tekinthető pusztán gazdasági tényezőnek, hanem az ember hivatásának teljesítése és a Teremtő tervének előmozdítása is kell, hogy legyen. Ilyen értelemben az államnak feladata, hogy a dolgozó ember méltóságát jogszabályokban is védjék. Különösen szükséges ez akkor, amikor a munkavállalók történelmi, gazdasági és egyéb körülmények miatt egészen gyenge pozícióban vannak.

A felek egyetértettek abban, hogy a munka világában olyan megoldásokat kell választani, amelyek az embereket és az életet szolgálják.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép