Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vanda, Paula napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Cristkindl-Markt, Topor M.
Tiziano: Mária gyermekével és Szent Pállal
Lelkigyakorlat és faültetés Böjte Csabával Nagyszalontán
2011-11-10 Forrás: Magyar Kurír
Lelkigyakorlattal egybekötött faültető kalákát rendeztek Böjte Csaba nagyszalontai gyermekotthonában november 5-én és 6-án. A Magyar Közösségek Szövetsége által szervezett eseményre az egész Kárpát-medencéből érkeztek önkéntes segítők.
A Böjte Csaba által meghirdetett lelkigyakorlat céja az volt, hogy mindenki békét teremtsen önmagában, népünk nagy családjában és a teremtett világban.

A lelkigyakorlatos elmélkedések között a vendégek a Szent Antal Gyermekvédelmi Központ Szent Domokos és Szent János gyermekotthonának udvarán ültettek facsemetéket és cserjéket, hogy a Csaba testvér által megálmodott Szent István Tervvel összhangban létrejöjjön a nagyszalontai Béke királynője park.

A szombat reggeli tereprendezésen a gyermekek is részt vettek. A munkálatok közötti pihenőidőkben a baranta mozgalom fiataljai játékos hagyományos harcművészeti órát tartottak az otthonban élő gyermekeknek; a fiatal lányok között nagy sikert aratott a vendégek által szervezett kenyérsütés.

A kalákaszervezők adventben újabb oktatást terveznek: az asszonyok kenyérsütésre, kemencehasználatra, kemencés sütemények elkészítésére tanítják az otthonban elhelyezett gyermekek édesanyáit – tájékoztatta szerkesztőségünket Antal Edit.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép