Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Mezőhegyesi Református templom
V. Adorján
Márianosztrán ért véget a családokért végzett imakilenced
2011-11-15 Forrás: Magyar Kurír
November 13-án került sor Márianosztrán a kilencedik - és egyben az utolsó – imakilencedre amelyet a Pázmaneum Társulás indított útnak felvidéki és magyarországi egyházközségekkel, hogy együtt imádkozzanak és engeszteljenek a keresztény magyar családokért.
A márianosztrai templomot magyarországi és felvidéki zarándokok töltötték meg, akik a keresztút és a rózsafüzér közös imádságait, majd a szentmisét ajánlották fel családjaikért, közösségükért és a hazáért.

A szentmise elején Borsos J. József perjel, a Magyar Pálos Rend márianosztrai konventjének házfőnöke fogadta a híveket és a paptestvéreket. Prédikációjában a család fontosságára, az őszinte és önzetlen szeretetre buzdította a hallgatóságot. Arra kérte a híveket, hogy vigyenek haza a szívükben szeretetet, mosolyt az arcunkon, és adják át a szeretteiknek. A szentmisét az újmisés Balga Zoltán, ipolysági káplán mutatta be.

A szentmise végén Karaffa János, a Pázmaneum védnök-elnöke mondott köszönetet a lelkiatyáknak és a híveknek, különösen azoknak, akik bekapcsolódtak mind a kilenc állomásba, és közösen imádkoztak a családokért. Végezetül a családokért imádkoztak a jelenlevők.

A kilencedik imakilenced napja egybeesett a Márianosztrán rendszeresen, minden hónap 13-án megtartott engeszteléssel. A következő engesztelő imát december 13-án tartják.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép