Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sára, Márió napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Gyertya
Szentmise
A magyar szentek és boldogok ünnepe a római Pápai Magyar Intézetben
2011-11-15 Forrás: Vatikáni Rádió
Tóth Tamás atya, az intézet rektorának beszámolója: Testvéri együttlétre hívta a magyar szentek és boldogok ünnepe alkalmából hétfőn a Pápai Magyar Intézet közössége mindazok képviselőit, aki valamilyen módon kapcsolódnak a PMI-hez, hogy jobban megismerkedhessenek a magyar papi továbbképzés római intézményével, és megköszönjék nekik figyelmüket, amelyet az Intézet és így a magyar Egyház iránt tanúsítanak.
Az ünnepi eseményt megtisztelte jelenlétével Mons. Angelo Acerbi érsek, aki a rendszerváltás után, 1990 és 1997 között Magyarország első apostoli nunciusa volt, Dr. Győriványi Gábor, hazánk szentszéki nagykövete, valamint jelen voltak a vatikáni Államtitkárság, a Nevelési Kongregáció és a Kultúra Pápai Tanácsa képviseletében is.

Több PMI-s növendéket tanulmányai végzésére befogadó pápai felsőoktatási intézmény, így a Gergely Egyetem, a Szent Kereszt Egyetem és a Szent Anzelm Akadémia képviselője is megtisztelte jelenlétével az Intézetet.

A más nemzetek növendékeinek otthont adó római testvérkollégiumok is képviseltették magukat az eseményen, valamint itt volt Dr. Németh László prelátus úr, a PMI volt rektora, aki annak idején elindította ezeket a találkozókat.

Este a magyar szentek és boldogok ünnepe alkalmából hálaadó szentmisét tartottak a PMI-ben, amelynek főcelebránsa a Rómában tartózkodó Dr. Veres András szombathelyi püspök, az Intézet egykori rektora volt, aki szentbeszédében a tanulmányokon túlmutató életszentség fontosságára hívta fel a figyelmet.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép