Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

3. - de jó, - hogy ezesztendőben is el tudtatok jönni...
VI. Sándor
„Kiengesztelődés, igazságosság, béke”
2011-11-19 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya november 19-én, szombaton, a nyugat-afrikai országban tett apostoli látogatásának második napján aláírta az Afrikával foglalkozó második különleges püspöki szinódus utáni buzdítását, amelynek címe: „Afrika elkötelezettsége Krisztusért”. A pápa ezt a dokumentumot vasárnap délelőtt, a Cotonouban bemutatandó ünnepélyes szentmise végén nyújtja majd át az afrikai püspöki konferenciák elnökeinek.
XVI. Benedek szombati programja bővelkedett fontos eseményekben. A cotonou-i apostoli nunciatúrán bemutatott magánmisét követően a pápa reggel 9 órakor az elnöki palotában találkozott a kormány tagjaival, a politikai és diplomáciai élet képviselőivel, a főbb vallások vezetőivel, majd udvariassági látogatást tett Yayi Boni köztársasági elnöknél. Ezt követően a Szentatya kíséretével autón a Cotounou-tól 43 km-re fekvő Ouidah városba ment, ahol a Szent Gál szemináriumban lerótta tiszteletét Bernardin Gantin bíboros sírja előtt, majd beszédet intézett a papokhoz, szeminaristákhoz, szerzetesekhez és világi hívekhez.

Délben a város Mária Szeplőtelen Fogantatásáról elnevezett „basilica minor” rangú templomát kereste fel. Az 1909-ben felszentelt templom Nyugat-Afrika első székesegyháza, a térség evangelizálásának kiindulási pontja. A mintegy 800 férőhelyes templom stílusa az európai gótikára emlékeztet. Azon a helyen épült, ahonnan egykor a rabszolgák ezreit hurcolták el a „nincs visszaút” nevű kapun át, illetve itt állt a börtön, ahol misszionáriusokat és számos keresztény hívőt tartottak fogva. Ezen a jelképekkel teli helyen írta alá XVI. Benedek pápa szinódus utáni buzdítását.

Szombaton délután XVI. Benedek pápa a nunciatúrán köszönti a benini látogatását megszervező egyházi bizottság tagjait, majd a 9 km-re fekvő „Béke és Öröm” nevű árva és beteg gyermekeket gondozó központba megy, amelyet Teréz anya nővérei vezetnek. A Szentatya a szomszédos Szent Rita plébánián köszönti a gyermekeket, majd este három negyed hétkor a nunciatúra kápolnájában találkozik Benin főpásztoraival.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép