Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
István napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Csillag
Bistrica-i kegykép Máriát a kisdeddel óhorvát királyi koronával
Felavatta a MÁV a szlovák vasúttól kapott Szent Katalin-szobrot
2011-11-23 Forrás: Magyar Kurír
Ünnepélyes keretek között adta át dr. Mosóczi László, a MÁV Zrt. infrastruktúra vezérigazgató-helyettese a Vasúttörténeti Parknak az ez év szeptemberében a szlovák vasutasoktól kapott Szent Katalin-szobrot.
Így az alkotás végső helyére, a MÁV Nosztalgia múzeumkertjében kialakítandó kápolnába kerül, amelynek alapkőletételére is sor került az esemény kapcsán.

A gesztussal a magyar vasúttársaság a lengyel és szlovák vasutas társadalom keresztény értékeket valló szellemi hagyományai előtt kíván tisztelegni, valamint kifejezni a népek közötti barátságot és összefogást.

Az eseményen a Magyar Katolikus Rádió kiemelt médiatámogatóként vett részt – tájékoztatta a Magyar Kurírt Lengyel Ákos, a rádió szerkesztője.

Az ünnepségen megjelent Lubomir Kalavsky a szlovák vasúttársaság vezérigazgatói hivatalának elnöke, Mosóczi László, a MÁV Zrt.vezérigazgató-helyettese, Szendrey András a MÁV Nosztalgia Kft. ügyvezetője és Nagy János területileg illetékes plébános
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép