Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vanda, Paula napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Ráckeve Református templom
Az egyik élmény a wellnesben.  Topor M.
Vasárnapi üzenet -2011 Advent 1. vasárnapja
2011-11-26 Forrás: Kárpátaljalap.net
„Akkor hasonlatos lesz a mennyek országa a tíz szűzhöz, akik fogták a lámpásukat és kimentek a vőlegény elé.” (Máté 25:1v.) - Kedves Testvéreim! Tíz szűz a főszereplője ennek a példázatnak, akik egy céllal mentek a Vőlegény elé, mert ott akartak lenni vele a vég nélküli örömben.
Tudták, hogy jön, várták a Vőlegényt, mindegyiknél volt lámpa, mindnyájan elaludtak, majd felébredtek, amikor éjféltájban hallották a kiáltást: „Imhol jő a vőlegény, jöjjetek a fogadására!” Mindnyájan rendbeszedték a lámpásukat, és akkor derült ki, hogy közülük 5 nem készült fel kellőképpen a Vőlegény fogadására, mert nem vitt tartalék olajat az útra. Bár látszólag pótolták a hiányt, de amíg odajártak olajért, megjött a Vőlegény, és akik készen voltak, bementek Vele a mennyegzőbe, és az ajtót bezárták. Az elkésett szüzek hiába kérték: „Uram, nyiss ajtót nekünk!” – belülről elutasító választ kaptak.

Isten kegyelméből újra adventi időben vagyunk. Ebben a példázatban a Vőlegény – Jézus, a szüzek – a Krisztusra váró gyülekezet. Jézus, amikor elment erről a földről, megmondta, hogy vissza fog jönni, de nem mondta meg jövetele időpontját. Vannak, akik ezt mindenképpen szeretnék kiszámolni, vannak, akik a világ végével riogatják az embereket, vannak, akik egyáltalán nem hiszik, hogy bekövetkezik. Isten népét viszont az kell, hogy jellemezze, hogy mindig legyen kész a találkozóra! Mi nem a világ végét várjuk, hanem Jézus Krisztust, aki magához veszi az Övéit, és itt a földön a gonoszságot, az istenteleneket megítéli! Kérdés, hogy tényleg várjuk-e Jézust? Készülünk-e a Jézussal való találkozásra? Ha most jelenne meg Krisztus, nem kezdenénk-e kapkodni, mint az öt balga szűz? A Prédikátor 3:1 szerint „Mindennek rendelt ideje van!” Nevetséges lenne, ha a menyasszony akkor menne ruhát venni, amikor már megjött a vőlegény! Lehet, hogy szeretnél a Vőlegénnyel lenni, de még nincs mennyegzői ruhád. A saját ruhádat le kell venni, és el kell fogadni, amit Ő kínál, mert a mennyegzői ruha az Ő ajándéka!

Nem azok mennek be a mennyegzőbe, akik évek óta a küszöbön topognak, hanem akik átmennek a szoros kapun, akik jönnek a golgotai kereszthez és megmossák ruhájukat a Bárány Jézus vérében! Akik alázattal beismerik, hogy semmijük nincs, egyedül csak a kegyelemben reménykednek! Egyszer az ajtó bezárul! A kegyelmi idő lejár! Ma még nyitva áll a kegyelem ajtaja, és te is beléphetsz rajta. Jézus szélesre tárta ezt az ajtót, amikor meghalt a kereszten. Ne várd meg, amíg az ajtó bezárul előtted! Vedd komolyan amit a 13. Hallelujah egyik versében mond a szerző: „Lépj a megnyílt üdvajtón át! Mikor teszed? Mért nem ma még?”

Áldjon meg az Úr ebben az adventben igazi Krisztus-várással! Adja meg az Úr, hogy amikor megjön Jézus, te ne azok között légy, akik kívül maradnak, hanem akik Vele lesznek a vég nélküli örömben, a dicsőségben! Ámen.

Mező Miklós református lelkipásztor
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép