Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Topor Márta:  A Szt. Péter téren
Rád Gondoltam
A Család Pápai Tanácsa elnökének üzenete az AIDS elleni küzdelem világnapjára
2011-12-02 Forrás: Vatikáni Rádió
Zygmunt Zimowski érsek idei december elsejei üzenetében kifejtette, hogy nem csak a gyógyítás, hanem a fertőzés megelőzése is rendkívül fontos. Az AIDS elleni világnap egy nagyon jó lehetőség arra, hogy lelki támogatást adjunk mindazoknak, akik ebben a halálos betegségben szenvednek. Habár már húsz évvel ezelőtt megkezdték a vírus elleni küzdelmet, sajnos még mindig rengetegen halnak meg HIV-fertőzés következtében, évente csaknem kétmillió ember.
Nagyrészük, akár teljes értékű életet is élhetne az úgynevezett antiretroviális kezeléseknek köszönhetően.

Ezek a gyógyszerek nemcsak a már megfertőzött egyéneknek segítenek tovább életben maradni, hanem a vírus terjedését is képesek meggátolni.

Vagyis azok a HIV-fertőzött nők, akik idejében elkezdik a gyógyszer szedését, meggátolhatják, hogy születendő gyermeküknek átadják a betegséget.

A leginkább nemi úton terjedő kór megfékezésének céljából a lengyel érsek olyan elveket emelt ki, mint az önmegtartóztatás gyakorlása, továbbá a promiszkuitás elvetése.

Hangsúlyozta a felvilágosítás fontosságát, legfőképpen a fiatalok körében.

Üzenetében megköszönte mindazok fáradhatatlan munkáját, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfékezzék a betegség terjedését és támaszt nyújtsanak a már fertőzötteknek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép