Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
oltár
Az Advent legyen a csend időszaka az Úr várása közben
2011-12-03 Forrás: Vatikáni Rádió
Családi hangulat uralkodott az Apostoli Palota Kelemen-termében pénteken este, ahol a bajor televízió karácsonyi művészeti kezdeményezése keretében színes zenei programot ajánlott fel a pápának. „Advent és Karácsony a bajor Alpokban – az égből a földre” címet viselő műsorban erre az időszakra jellemző német énekeket, zenét adott elő Hans Berger zeneszerző és zenekara. A muzikális darabokat követően rövid filmösszeállítás mutatta be a Karácsonyra való hagyományos előkészületet a bajor városokban, templomokban, plébániákon és családokban.
XVI. Benedek szívből jövő köszönetét fejezte ki a kezdeményezésért: „elhoztátok a tipikus bajor hagyományokat és életet a pápa otthonába”. A Szentatya megköszöntötte Tarcisio Bertone bíboros államtitkárt, aki pénteken töltötte be 77. életévét. Ezt követően emlékeztetett, hogy az Adventet Bajorországban a csend időszakának nevezik. A földet betakarja a hó, a földművesek nem folytathatják munkájukat, mindenki szükségszerűen otthon van. Az otthon csendje a hit szempontjából az Úrra való várakozássá, jelenlétének örömévé válik. Így születtek meg ezek a melódiák, ezek a hagyományok, amelyek elhozzák egy kicsit az eget a földre.

Ma az Advent ezzel szemben sokszor éppen az ellenkezőjét jelenti: frenetikus tevékenységeket. Vásárlást, eladást, a karácsonyi előkészületet, a nagy ebédeket. A hit népi hagyományai azonban nem halványodtak el, hanem megújultak, elmélyültek – állapította meg a Szentatya. Ezek kis szigetet hoznak létre a lélek számára, a csend és a hit, az Úr szigetét. A pápa végül köszönetet mondott mindazoknak, akik korunkban jelenvalóvá teszik a hit valóságát a családokban, a templomokban és az otthonokban. Reméljük, hogy a jövőben is megmarad a hit ereje és látható megnyilvánulásai és segítenek az előrehaladásban, ahogy Advent is az Úr felé közeledést jelenti – zárta a bajor televízió karácsonyi összeállítását követően mondott beszédét XVI. Benedek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép