Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Feszület
Áldd meg... (A)
Egymillió csillag a szegényekért - ma kezdődik a Katolikus Karitász szolidaritási akciója
2011-12-04 Forrás: Magyar Kurír
Székesfehérváron, a püspöki palota adventi udvarában kezdődik az Egymillió csillag a szegényekért akció. A Katolikus Karitász akciójához tizenegy egyházmegye csatlakozik. Az akció keretében a Karitász önkéntesei és munkatársai tetszőleges összegű adományért gyertyákat adnak át az adományozóknak. Minden egyes mécses egy rászorulót jelképez.
A gyertyákért adott adományból származó összeget a Karitász a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítja. A rendezvénysorozatban 11 egyházmegye több mint 150 települése vesz majd részt.

Idén az országos programsorozatot a székesfehérvári püspökség Adventi Udvarában a hagyományos ünnepi gyertyagyújtás alkalmával nyitja meg Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke.

Az akció 1998-ban Franciaországból indult, hogy meghódítsa az európai kontinenst. 1999 karácsonyán elsőként Spanyolország, Németország és Svájc csatlakozik a kiemelkedő programhoz. A Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis pedig 2006-tól vesz részt önállóan ezen szolidaritás-akcióban. Az „egymillió csillag" akcióban ma már tizenkét ország vesz részt évről évre.

Az akció célja minden országban közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése. Figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép