Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Nyári zápor után  si.
Mária szobor
Vatikán: változóban az ökumenikus helyzet
2008-12-15 Forrás: Evangélikus Egyház
Pénteken fogadta a Vatikánban a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsa plenáris ülésének résztvevőit XVI. Benedek pápa, Walter Kasper bíborossal, a tanács elnökével az élen.
A napokban tartott plenáris ülésen az ökumenikus párbeszéd jövőjéről, illetve eddig elért eredményeiről tanácskoztak. A teljes egység eléréséhez fontos a teológiai párbeszéd - állapította meg a pápa. Jelentős lépések történtek a katolikusok és az ortodoxok között teológiai téren, valamint a testvéri közösség erősítésében. A két egyház teológiai vegyesbizottsága legutóbbi dokumentumában az egyházi közösség, a szinodalitás és a tekintély témájával foglalkozott. Amint azt I. Bartolomeosz pátriárka is megállapította a legutóbbi püspöki szinóduson, ez a dokumentum új távlatokat nyit az egyházi primátus és szinodalitás kérdésében. A mostani találkozón megvizsgálták annak a párbeszédnek az eredményeit, amelyeket a katolikus egyház a Metodista Világtanáccsal, a Lutheránus Világszövetséggel, az Anglikán Közösséggel, valamint a Református Világszövetséggel folytatott. Megjelölték a közös és az eltérő pontokat. A pápa megállapította, hogy ma a világ számos részén az ökumenikus helyzet változóban van, s ez őszinte eszmecserét kíván meg a keresztényektől. Mindig szem előtt kell tartanunk Krisztus parancsát: hogy egyek legyenek, tudva, hogy az egység napja akkor jön el, amikor az Úr akarja. Az ökumenizmus az ajándékok kicserélésére buzdít minket; célja a teljes egység a hitben, a szentségekben és a szolgálatban.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép