Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Angelika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szent György templom  sgy.
Debrecen Kossuth utcai Református templom
Levéllel fordultak a miniszterelnökhöz az egyházi törvény miatt
2011-12-07 Forrás: Magyar Kurír
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöksége levéllel fordult a miniszterelnökhöz annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül álljanak rendelkezésre a törvény jegyzékében nem szereplő egyházak regisztráció iránti kérvényéhez szükséges formalitások.
A levelet az alábbi egyházi vezetők jegyezték: Bóna Zoltán református lelkész, a MEÖT főtitkára, D. Szebik Imre ny. evangélikus püspök, a MEÖT elnöke; Bölcskei Gusztáv püspök (Magyarországi Református Egyház), Gáncs Péter püspök (Magyarországi Evangélikus Egyház), Csernák István szuperintendens (Magyarországi Metodista Egyház), Mészáros Kálmán egyházelnök (Magyarországi Baptista Egyház), Kalota József érseki vikárius (Magyarországi Ortodox Exarchátus).

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöksége annak érdekében fogalmazta meg levelét, hogy „az egyházi státusz feltételeinek megfelelő, de 'A lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról' szóló – 2012. január 1-jén életbe lépő – törvény jegyzékében nem szereplő egyházak számára minél előbb rendelkezésre álljon a regisztráció iránti kérvény módja és eljárási/ügyviteli teendője”.

Azzal a kéréssel fordulnak a miniszterelnökhöz, hogy a törvény „végrehajtásához szükséges utasítások, rendeletek, az egyházi státuszba való regisztráció iránti beadvány/kérvény formalitásai a lehető legrövidebb időn belül rendelkezésre álljanak az érintett egyházak számára.” A törvény korrektív szándékát és e szándéknak a kodifikációban való megjelenését nem vitatva kérik, hogy „az egyébként egyházi státuszt eddig élvező és azt ezután is jogosan elváró egyházak ennek az igényüknek a törvényben előírt módon minél előbb és minél hathatósabban kifejezést tudjanak adni.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép