Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Antiochiai Szent Margit
Szökőkút a Spanyol lépcső előtt
"Börtönben voltam és meglátogattatok!" Jézus Krisztus
2011-12-07 Forrás: Dévai gyerekek.hu
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója vette át a Szegedi Fegyház és Börtönben az elítéltek által gyűjtött élelmiszer-adományt, majd nyolcvan rab előtt tartott előadást. A Csillag börtön lakói százharminc kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek annak a kétezer-háromszáz nehéz sorsú gyermeknek, akit az alapítvány támogat.
Böjte atya elmondta: különös érzés volt belépni a börtönbe, de a körülmények nem szokatlanok számára, ugyanis pártfogoltjai között is vannak, akiknek szülei szabadságvesztésüket töltik. Mielőtt találkozott a rabokkal, a szerzetes Kiszely Pál börtönparancsnoktól egy kis csomagot vett át, amely az összegyűjtött élelmiszert jelképezte.

Kedves Testvérek!

Mikulás estéjén sok sok szeretettel köszöntlek benneteket és a drága gyermekeket! Az elmúlt években mindig valamelyik házunkban, a gyermekek között ünnepeltem ezt a szép napot, de most a Szegedi Csillag Fegyház több száz lakóját látogattam meg. Meghívtak és én olyan elítélteket kerestem fel, akik közül sokan 25-30 és még ennél is több évre vannak bezárva. Az elítélteket, gyermekeinknek karácsonyi ajándékként közel 80 kg konzervet gyűjtöttek össze, készítettek gyufaszálból nagy hajót, festettek nagyon szép képeket és egy szép feszületet. Jó volt velük szeretetben együtt lenni, alázattal imádkozni.

Míg ott voltam köztük, végig arra gondoltam, amit a mi Urunk Jézus Krisztus mondott: "Börtönben voltam és meglátogattatok!" Igen, Mesterünk nem csak a jókkal, a szépekkel, okosokkal azonosítja saját magát, hanem a legmélyebb fegyházban lakokkal is, azokkal is, akik tényleges életfogytiglani büntetést kaptak, kapnak... Néztem az elítélteket és újból rádöbbentem, hogy milyen mérhetetlenül messze vagyok, vagyunk a Szeretet Istenétől!!

Ezen a szép estén sok sok szeretettel kérlek, hogy öleljétek meg a gyerekeket a nevemben is és adjatok nekik egy - egy nagy puszit. Mondjátok el, hogy a legnagyobb ajándékot a jó Istentől kapták, az emberi méltóságukat és szabadságukat, de melyet cserépedényben őriznek, s mely oly könnyen össze törhet. Segítsetek nekik, hogy Istengyermeki méltóságukat, szabadságukat igen igen nagyra értékeljék, és féltő szeretettel őrizzék.

Kisebb testvéri szeretettel kívánok Szent Miklós ünnepén sok sok gyermeki vidám örömet, szeretettel,

Csaba t.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép