Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Rézmetszet
Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása és Juan Luis Cipriani bíboros, perui prímás ünnepi szentmiséje Limában
2011-12-08 Forrás: Vatikáni Rádió
December 8-án, Szeplőtelen Fogantatás liturgikus emléknapján Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke és Juan Luis Cipriani bíboros, limai érsek, a perui főváros székesegyházában koncelebrálták az ünnepi szentmisét. Erdő Péter bíboros december 4-én utazott a dél-amerikai ország fővárosába, hogy mint apostoli vizitátor megbeszélést folytasson a Perui Pápai Katolikus Egyetem vezetőségével a nagy múltú intézmény statútumairól.
December 2-án a limai apostoli nunciatúra közleményt bocsátott ki, amely többek között megállapítja:

„Erdő Péter bíboros, apostoli vizitátor Peruba érkezése számunkra örömet okoz és a Szentatyához való közelséget fejezi ki. A Szentszéknek ez a döntése (a szerk. megjegyzése: hogy apostoli vizitátort küldjön), a jóindulatú együttműködés világos jele. Erdő Péter bíboros gazdag tapasztalatokkal rendelkezik az egyetemi élet működése területén, hiszen sok éven át tevékenykedett professzorként és rektorként, szüntelen kapcsolatban állt az egyetemi élet valóságával, mind a professzorokkal, mind pedig a diáksággal.

Erdő Péter bíboros nyílt személyiség, akinek nagy tapasztalata van a polgári és kánonjog területén. Már több vizitációt végzett különböző katolikus egyetemeken, hogy segítsen az intézmények helyes önállóságának megteremtésében – olvassuk a perui apostoli nunciatúra közleményében.

A Perui Pápai Katolikus Egyetem (www.pucp.edu) tájékoztatása szerint december 6-án, kedden az egyetem vezetősége két és félórás megbeszélést folytatott Erdő Péter bíborossal. Marcial Rubio, az intézmény rektora „nagyon pozitívnak” értékelte a találkozót, hangsúlyozva Erdő Péter bíboros nyitottságát a párbeszédre.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép