Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Mária ábrázolás
Két új plébánia a Kaposvári Egyházmegyében
2011-12-16 Forrás: Magyar Kurír
Balás Béla kaposvári főpásztor két új plébániát alapított egyházmegyéjében. Határozatáról püspöki körlevelet fogalmazott meg.
Minthogy a katolikus gimnáziumban a hitoktatás, a városkörnyéki romák lelki gondozása, továbbá a „Porta Pacis” lelkigyakorlatos ház vezetése megnövekedett feladatot jelent az illetékes lelkipásztorok számára, a főpásztor, a 383. kánon követelménye szerint, 2012. január elsejei hatállyal a következő változásokat rendelte el egyházmegyéjében:

A Kaposvári Egyházmegye roma hívei számára, az 518-as kánon alapján megalapított egy „személyi” plébániát, Boldog Ceferino titulussal. Ennek plébánosává Somos László kaposfői esperes-plébánost nevezte ki, eddigi munkakörét érintetlenül hagyva. Az új plébánia, a területi plébániákhoz hasonlóan jogi személy, velük azonos jogokkal és kötelezettségekkel. Felettes szerve közvetlenül a Kaposvári Püspökség – rendelte el Balás Béla.

A megyéspüspök Kaposfőről leválasztotta Bárdudvarnok filiát, és ellátását a kaposszentbenedeki lelkigyakorlatos ház igazgatójára, Világos Krisztiánra bízta. Az adott terület hívei az 516-os kánon alapján „kváziplébániát” alkotnak, és az eddigi rend szerint a kaposvári esperesi kerülethez tartoznak – szerepel a főpásztori körlevélben.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép