Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Angelika napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Mária ábrázolás
Szent Orolya és Társnői vértanúk
2011. DECEMBER 26. KARÁCSONY NYOLCADA – SZENT ISTVÁN ELSŐ VÉRTANÚ – „B” ÉV Mt 10,17-22
2011-12-26 Forrás: P. Kiss Ulrich SJ
Atyátok Lelke szól majd belőletek - Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Legyetek óvatosak az emberekkel szemben, mert bíróság elé állítanak, zsinagógáikban pedig megostoroznak benneteket. Miattam helytartók és királyok elé hurcolnak, hogy tanúságot tegyetek előttük és a pogányok előtt. Amikor átadnak benneteket a bíróságnak, ne töprengjetek, hogyan és mit mondjatok.
Abban az órában megadatik majd nektek, hogy hogyan beszéljetek. Hiszen nem ti fogtok beszélni, hanem Atyátok Lelke szól majd belőletek. Halálra adja akkor a testvér a testvérét, az apa a gyermekét, a gyermekek pedig szüleik ellen támadnak, hogy vesztüket okozzák. Miattam mindenki gyűlölni fog titeket. De aki állhatatos marad mindvégig, az üdvözül. Mt 10,17-22

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Atyátok Lelke szól majd belőletek. Miért épp az üldöztetés óráira tartogatja az Úr az ékesszólás adományát? Nem inkább sátoros ünnepeinken lenne rá szükség, hogy valóban ünnepeljenek a lelkek, és ne fásultan hallgassák a sok banalitást, mely ilyenkor eszünkbe jut? Vagy ne inkább a szürkének mondott hétköznapokon sietne segítségünkre, mert bár az egyház zöldben ünnepel, sehogy sem sikerül derűlátó, jövőbe mutató gondolatokat produkálnunk: csak kesergünk, panaszkodunk, és újra kesergünk?

De kérdezhetünk így is: tényleg annyira szereti Isten üldözőinket, hogy maga tesz tanúságot a bírák előtt? Az Atya Lelke maga szólítja meg őket! Mivel érdemelték ki ezt a kitüntetést? Szent Pál maga tapasztalta meg, hogy az Atya üldözői közül is képes magának lelkes híveket toborozni, nem is akár milyet! Mi többnyire a damaszkuszi úton keressük ennek a csodának kezdetét. Pidig, ha belegondolunk, a magot Szent István vértanú ültette el Saul, a leendő Pál szívében, amikor érte is imádkozott: „Uram, ne ródd fel nekik bűnül!” Üldözőinkért és ellenfeleinkért imádkozni remek beruházás!

Kiss Ulrich SJ
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép