Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

XI. Kelemen
Szent Mária Magdolna
„Isten őrködik felettünk és vigyáz ránk”
2011-12-31 Forrás: Vatikáni Rádió
December 31-én, szombaton délután ötórai kezdettel XVI. Benedek pápa vesperást vezetett Szűz Mária, Isten Anyja ünnepének vigíliáján. A szertartáson a hagyománynak megfelelően jelen volt Róma polgármestere, Gianni Alemanno, aki egy misekelyhet ajándékozott a pápának.
A Szentatya homíliájában megköszönte a gesztust, annak a reményének adva hangot, hogy Róma egyre inkább összhangban él a hit, a kultúra és a civilizáció értékeivel, amelyek hivatásának és évezredes történelmének részét alkotják.

Minden év végén megállapítjuk, hogy életünk rövid és tovatűnő. Mi értelme van fáradozásainknak, szenvedésünknek? Ez a kérdés végighalad a történelmen és minden nemzedék, minden személy életében. A válasz a Gyermek arcára van írva, aki 2000 évvel ezelőtt született Betlehemben, és aki ma is él, örökre feltámadt a halottak közül. Az igazságtalanság, a gonoszság, az erőszak által sújtott emberiség történelmébe meglepő módon robban be az Üdvözítő Krisztus örömteli és felszabadító újdonsága.

Megtestesülésének és megszületésének misztériumában szemlélhetjük Isten jóságát és gyöngédségét. Az örökkévaló Isten belépett történelmünkbe és egyedülálló módon jelen marad Jézus személyében, emberré vált Fia, Üdvözítőnk személyében, aki azért jött el a földre, hogy gyökeresen megújítsa az emberiséget és felszabadítsa a bűntől, a haláltól, hogy az embert istengyermeki méltóságra emelje.

Mivel Isten egyszülött Fiát elküldte, hogy elnyerjük a fogadott gyermekséget, így nem lehet nagyobb feladatunk, mint hogy maradéktalanul szolgáljuk az isteni tervet.

„Te Deum laudamus!” – dicsőítette Istent a pápa. Az egyház azt sugallja, hogy ne fejezzük be az évet anélkül, hogy meg ne köszönnénk az Úrnak minden jóságát. Istenben fejeződjön be utolsó óránk, az idő és a történelem órája. Ha elfelednénk életünk végét, ez azt jelentené, hogy a semmibe hullunk, értelem nélkül élünk. Az egyház ezért énekli az ősi himnuszt, amely annyi keresztény nemzedék bölcsességét magába foglalja.

„Te Deum laudamus!” – ma így énekel Rómában az egyház, hálát adva azokért a csodálatos dolgokért, amelyeket Isten hajtott és hajt végre benne. Hálával telt lélekkel készülünk arra, hogy átlépjük 2012 küszöbét, emlékezve arra, hogy az Úr őrködik felettünk és vigyáz ránk. Ma az Ő oltalmába ajánljuk az egész világot. Kezébe helyezzük világunk tragédiáit és felajánljuk neki reményeinket egy jobb jövőben bízva. Mindezt Mária, Isten Anyja, a római nép Üdvössége, Salus Populi Romani - közbenjárására bízzuk – mondta az év utolsó napján tartott hálaadó vesperáson XVI. Benedek pápa.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép