Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendég



Képek a galériából

Topor Márta:  Baldachin a Szt. Pál bazilikában
Pest vármegyei nemes felkelők lovasságának zászlaja XVIII.sz.
A 2012-es esztendő a világ egyes helyi egyházai számára
2012-01-02 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa meghívására a világegyház 2012-ben a Hit évét tartja majd, emellett pedig a helyi egyházak is meghirdetik annak témáját, amelyre az év során különös figyelmet szentelnek. A fülöp-szigeteki püspöki konferencia idén a Pápai Missziós Művek évét ünnepli megemlékezve arról, hogy a szervezet 80 éve támogatja szolgálatával az ország rászorultjait.
Jose S. Palma főpásztor, Cebu érseke az alkalomból kiadott körlevélben a misszionárius lelkület jelentőségére hívja fel a figyelmet, amelyet folyamatosan táplálni kell Isten Népének szívében.

Az ausztrál püspöki konferencia 2012-re a Kegyelem évét hirdette meg, amely Pünkösdkor veszi kezdetét és egy éven át tart. Célja, hogy az ausztrál helyi egyház jövőjének építését az ima, valamint a hívek és lelkipásztoraik közös elmélkedése által segítsék. Az év során hálát adnak majd az elmúlt időben kapott kegyelmekért, így pl. a 2008-as Sydney-i Ifjúsági Világtalálkozóért, valamint az első ausztrál szent, Mary MacKillop nővér 2010-ben történt szentté avatásáért. Az ausztrál egyház Krisztusból merít erőt ahhoz, hogy a keresztény életben megújuljon, közösséget formáljon, valamint az új evangelizációért tevékenykedjen.

Kuba helyi egyháza idén Mária évet ünnepel az ország védőszentje, vagyis a Szeretet Szűzanyja (Virgen de la Caridad) kegykép 400 évvel ezelőtti megtalálásának jubileuma alkalmából. A kubai püspökök körlevelükben nagy örömüknek adnak hangot a Szentatya tavaszra tervezett apostoli látogatása kapcsán, aki mint a „szeretet zarándoka” érkezik a szigetországba. A kubai főpásztorok a jubileumi évben embertársaik megsegítésére; Isten Szavának meghallgatására; a kiengesztelődésre; valamint a Cobre-i kegyképnek szóló zarándoklatra buzdítják a híveket és a családokat.

Emellett megemlítjük, hogy a brüsszeli EU intézmények 2012-re az „aktív megöregedés és a nemzedékek közötti szolidaritás” évét hirdették meg azzal a céllal, hogy előmozdítsák az idős kort érintő pozitív elképzeléseket és azt a kultúrát, amely értékeli az idősek hozzájárulását a társadalom életéhez, a gazdaság fejlődéséhez.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép