Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Hiszek egy...  (A)
Közösségi ház
Tömeges bukás románból Háromszéken
2008-12-16 Forrás: Erdély.ma
Falun jóval többen buktak román nyelv és irodalomból, mint városon — derült ki az egységes félévi dolgozatok háromszéki eredményeinek összesítőjéből. Míg több helyen a diákok alig több mint fele érte el az ötöst románból, a dolgozatíró tanulók 91 százaléka átment magyar nyelv és irodalomból.
A IX. osztályba jutást is befolyásoló egységes félévi dolgozatok eredményei újból bebizonyították, hogy a többségében magyar anyanyelvű diákok amiatt teljesítenek gyengén románból, mert a román anyanyelvűekével azonos tankönyvekből nem tudnak kellőképpen felkészülni, az egységes követelményrendszernek nem tudnak eleget tenni. Háromszéken 2036 VII. és 1901 VIII. osztályos tanuló román tudását mérték fel, közülük 774-en, illetve 600-an megbuktak. Az ötös alatti dolgozatjegy ugyan nem jelenti azt, hogy az illető tantárgyból félév végén a tanuló nem érheti el az átmenőt, de ez a jegy rontja az általánosát, és ezáltal csökkenti annak esélyét, hogy erős IX. osztályba jusson be.

A 38, illetve 31,5 százalékos bukás a városi és falusi eredmények átlaga, a köztük lévő különbség mindkét évfolyamon tíz százalékpont, falun a VII. osztályosok 43,5 százaléka nem érte el az átmenő jegyet.

A magyar gyermekek anyanyelvük irodalmából és nyelvtanából jól teljesítettek, mindkét évfolyamon 91—92 százalék közötti az átjutás, a jegyek fele nyolcason felüli.

A múlt héten megírt egységes matematikadolgozatok eredményei még ismeretlenek, a földrajz-, illetve történelemdolgozatot a VIII. osztályosok ma írják, és ezzel befejeződik az első félévi felmérés első szakasza, a hiányzó diákok a karácsonyi vakáció után adnak számot tudásukról.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép