Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Gyoma Református templom
Miért
Újévi gondolatok lelkészektől – „Bízzad újra életedet Krisztusra!”
2012-01-04 Forrás: Erdély.ma
Egy újabb év küszöbén az erre legjogosultabbakat, történelmi magyar egyházaink lelkészeit kértük fel arra, hogy osszák meg velünk és olvasóinkkal útmutató, jövőbe tekintő gondolataikat.
Bereczi István római katolikus plébános, Gelence:

Elröpült az advent, eltelt a karácsony is, de szent hitünk szerint megmaradt az adventi lelkület. Továbbra is várjuk Urunk, Jézus Krisztus második eljövetelét a világvégén, amikor ítélni fog élőket és holtakat. Az új esztendőben is folytatjuk örök adventünket, készülünk Urunk, Jézus Krisztus visszatérésére, s engedjük, hogy velünk együtt járja az élet zarándok-útját. A világban tapasztalható békétlenséget az igazság elferdítése okozza, mert ha mindenki elfogadná azt, akkor béke lenne a lelkekben, a népek és nemzetek között, valamint a családban is.

Dezső András vártemplomi református lelkész, Sepsiszentgyörgy:

Valamikor az év eleji találkozások alkalmából úgy köszöntünk egymásnak, BÚÉK, vagyis: boldog új esztendőt kívánunk. Ennek a rövidítésnek azonban van egy másik jelentése is: bízzad újra életedet Krisztusra. Ezt a négy szót kell egy újabb esztendőre vagy életszakaszra megjegyezni, mert Jézus nélkül hiába akarjuk megfutni az előttünk lévő küzdőteret, mert eredményt csak a hitnek fejedelmére és bevégzőjére tekintve érhetünk el. Ezért intelemként én is azt mondom, a 2012-es esztendőben bízzuk újra életünket Krisztusra, mert ő velünk van, s benne és általa megtart minket a teremtő és alkotó Isten.

Kiss Alpár unitárius lelkész, Barót:

Az új esztendőtől a legtöbb ember újabb csodákat vár, bár ezek – egy filozófus szerint – nem körülöttünk történnek, hanem bennünk. Régi szokás, hogy ilyenkor boldog új évet kívánunk egymásnak. Ez egy csodálatos emberi megnyilvánulás, amely egyben kifejezésre juttatja azt a gondolatot is, hogy amit magunknak akarunk, azt kívánjuk embertársainknak is. „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük…” Sokszor nagyon kevés is elegendő ahhoz, hogy jót tegyünk, és ezáltal belopjunk egy kis csodát a saját és mások éle-tébe, mindennapjainkba, a jövőbe, jelen esetben pedig a 2012-es évbe, megszépítve azt.

Zelenák József evangélikus lelkész, Sepsiszentgyörgy:

Minden évkezdet kérdések és félelmek sokaságát jelenti, mindenekelőtt az emberek számára. Nem volt ez másképp Józsuéval sem, mikor átvette Mózestől a nép irányítását. Az Úr ezt látván, azt mondja neki: „Ne félj, mert én mindig veled leszek.” Ez egy olyan biztatás, amit nekünk, ma élő embereknek is meg kellene hallani most, az év kezdetén, mikor nekiindulunk az újabb feladatok megoldásának. Mert változó világban élünk ugyan, egy valami azonban nem változik, és az nem más, mint az Isten, aki mindig ugyanaz marad, ugyanazt üzeni, és bátorítani akar bennünket, de ahhoz, hogy ezt meghalljuk, jobban oda kell figyelnünk a szavára, intelmeire és biztatására.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép