Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Kiállítás képei
Karácsonyi üdvözlet (A)
Zarándokhely összefogással
2012-01-06 Forrás: Erdély.ma
Körvonalazódni látszik az orbaiszéki református zarándokhely terve. A Kézdi-Orbai Református Egyházmegye tanácsa december elején foglalt állást az ügyben. Helyszín szempontjából jónak találják a kovásznai polgármesteri hivatal felajánlását – mondta el érdeklődésünkre Balogh Zoltán, a kovásznai belvárosi református egyház lelkésze. A városháza Csomakőrös határában, a papolci út bal oldalán lévő Nyíres-domb tetején kínált területet a zarándokhely kiépítésére.
Lehetőségeik függvé­nyé­ben minden támogatást megadnak, az alapkő letételére akár idén is sor kerülhet, a teljes kivitelezés viszont még öt évig is eltarthat. A zarándokhely mindenképpen közös összefogás eredményeként születhet meg – mondta Lőrincz Zsigmond polgármester.

Az ötlet a Kézdi-Orbai egyházmegye által megálmo­dott és kivitelezett Kálvin-napok kapcsán merült fel. Az esemény terebélyesedése teszi szükségessé a zarándokhely kiépítését. A Kálvin-napok viszont soha nem válik világi eseménnyé, minden körülmények között a Kézdi-Orbai egyházmegye rendezvénye lesz – vázolta Balogh Zoltán.

Korábban több lehetséges helyszín is szóba került. Damó Gyula nyugalmazott tanító Kisborosnyót javasolta – tekintettel a faluból elszármazott több református egyházfőre. Lőrincz Kálmán nagyborosnyói polgármester a lécfalvi Várhegyet ajánlotta, ő a hely történelmi fontosságára alapozta javaslatát.
A polgármester el­mondta, a terv kivitelezése sok munkába kerül, szükség lesz az infrastruktúra kiépítésére, több technikai megvalósításra is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép