Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Lapáncsai templom
Oliva
Februárban találkoznak a szlovák és a magyar evangélikus püspökök
2008-12-17 Forrás: Felvidék.ma
Jövő februárban találkozót tart a teljes szlovák és magyar evangélikus püspöki kar; ez lesz a két helyi egyház történetében az első ilyen alkalom - tájékoztatta Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke szerdán a távirati irodát.
A püspök elmondta: a két nemzet közötti megbékélés elősegítése áll majd a két ország egyházainak viszonyában áttörést jelentő találkozás tárgyalásainak középpontjában.

A két ország egyházainak viszonyát nem szabad, hogy befolyásolja a politika, ezzel szemben ápolni kell a testvéri közösséget - tette hozzá.
A megbeszélések témái között szerepel, hogy hosszú évek óta először küld az MEE ösztöndíjas hallgatót Pozsonyba. Ennek az a célja, hogy a Magyarországon élő, szlovák ajkú evangélikus közösségek lelki gondozását jobban meg tudják oldani anyanyelvüket ismerő lelkésszel.

Ezzel együtt arról is folytatnak megbeszéléseket február harmadik hetében, hogy a szlovákiai lelkészek közül küldenek néhányat Magyarországra nyelvet tanulni. Ez azt szolgálja, hogy a szlovákiai magyar közösségek több magyar nyelvű istentiszteletet hallgathassanak - közölte Ittzés János.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép