Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Caravaggio: A győztes Dávid
Keveházi László evangélikus lelkész életéről készült filmet láthattak a „fapados” filmszemle nézői
2012-02-06 Forrás: Evangélikus.hu
Budapest – 2012. február másodikán kezdődött és ötödikéig tartott a 43. Magyar Filmszemle, amelyen ugyan 141 rendező munkáját láthatta a közönség, de nem volt verseny, és díjakat sem adtak át. Tarr Béla, a „fapados” mustrát szervező Magyar Filmművészek Szövetségének elnöke az esemény kezdete előtt tartott sajtótájékoztatón kiemelte: a vasárnap záruló mustra a szakma áldozatvállalásának köszönhetően valósult meg.
„Elhatároztuk, hogy megmutatjuk, hogy a magyar film él, a magyar film sokszínű és a magyar film igenis életrevaló” – hangsúlyozta az MTI híradása szerint a filmrendező, majd hozzátette: a szemlén nem lesz verseny, és nem osztanak díjakat sem.

A szemlén 10 játékfilm, 3 ifjúsági és gyerekfilm, 1-1 egész estés animációs és egész estés szkeccsfilm, 50 dokumentumfilm, 30 animációs, 9 ismeretterjesztő és 13 kísérleti kisjátékfilm szerepelt.

A programot a Színház- és Filmművészeti Egyetem 6x6 osztályának vizsgafilmjei, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola kameraman szakos hallgatóinak 11 alkotása, valamint a MOME hallgatóinak 9 munkája színesítette.

A programban volt látható Erdélyi János Fényedből fénysugár című filmje, amely Keveházi László evangélikus lelkész életét mutatta be. Mint ismeretes, Keveházi László a II. világháború alatt és után Sztehlo Gábor által vezetett gyerekmentő otthonban élt, és az itt létrehozott gyerekköztársaságnak, a Gaudiopolisnak lett az első miniszterelnöke. Az ő és szintén lelkész felesége életét követi végig ez a film, amelyet februárban a pilisi evangélikus gyülekezet szeretetvendégségén is meg lehet majd tekinteni.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép