Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Raffaello. Az atheni iskola.  Topor Márta
Kegyszobor
KIM: a közcélú egyházi intézményekben dolgozóknak sem lesz kisebb a fizetésük
2012-02-09 Forrás: Magyar Kurír
A közcélú egyházi intézményekben dolgozóknak sem lesz kisebb a fizetésük a közszférában és az egyházak közcélú tevékenységet folytató intézményeiben dolgozók kompenzációjának részletszabályairól szóló kormányrendelet értelmében - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szerdán.
Mint írták, ez a jogszabály biztosítja, hogy az idén a nettó rendszeres kereset ne csökkenjen akkor sem, ha a tavalyi és idei adó- és járulékváltozások egyébként hátrányosan érintenék a munkavállalókat.

A közleményben az olvasható: annak érdekében, hogy a kompenzációt egész évre biztosítani lehessen, a munkavállalóknak legkésőbb március 15-ig nyilatkozniuk kell a munkáltatójuknak; ha a jogviszony év közben keletkezett, a jogviszony keletkezésével egyidejűleg lehet a munkavállalónak benyújtani a nyilatkozatot. A munkáltató a kompenzációs igényt csak az átvétel után tudja megküldeni az illetékes illetményszámfejtő helynek.

A nyilatkozat folyamatosan benyújtható, de akinek február 15. után érkezik be a kérelme, annak a februári bérében még nem jelenik meg a kompenzáció összege - tették hozzá.

A Nemzetgazdasági Minisztérium ezért kéri, hogy az érintettek minél hamarabb nyilatkozzanak munkáltatóiknak. Ha egyebek mellett szabadság vagy betegség miatt a februári bérek számfejtése előtt a munkavállaló nem tud nyilatkozni, a kompenzáció ebben az esetben sem veszik el, március 15-ig benyújtott nyilatkozata esetén visszamenőlegesen megkapja.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép