Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bence napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Kolozsvári Szent Mihály templom  16.
Lourdes  1997
Vasárnapi üzenet - 2012. évközi 6. vasárnapra
2012-02-09 Forrás: Kárpátaljalap.net
Fizetni? - „Ne fizessetek a gonoszért gonosszal, vagy a gyalázkodásért gyalázkodással, hanem ellenkezőleg: mondjatok áldást, hiszen arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek.” (1Péter 3,9) - A mai világban természetes dolog, hogy fizetni kell. Akkor kap az ember valamit a boltban, ha fizet érte. Vannak kölcsöneink, amiket, tudjuk, vissza kell fizetni.
Örülnénk, ha nem kellene, de muszáj. Mennyire jó lenne, ha a nekünk tett rossz dolgokat megtanulnánk nem visszafizetni. Egy dolog, amit nem kellene megfizetni! Ez a gondolat a bosszúállásról szól.

Ne állj bosszút! Bízd Istenre az igazságszolgáltatást, és ne te tedd azt. Természetesen Istenre bízni nem azt jelenti, hogy átkot szórni, hanem azt jelenti: imádságban elmondani neki panaszomat, és kérni az ő segítségét (de nem bosszúállását).

Péter továbbviszi a gondolatot: ne csak ne állj bosszút, hanem a gonoszért ne gonosszal, a gyalázkodásért ne gyalázkodással fizess. A rosszért fizess jóval, ez a keresztyén szeretet. Ezt kell gyakorolni.

Jogos lehet a kérdés: ki tudja ezt megtenni? Az, aki megértette és megtapasztalta Isten szeretetét. Ha számba vesszük, hogy Ő mennyi jót tett velünk, és mi hány alkalommal bántottuk Őt beszédünkkel, tetteinkkel, hitetlenségünkkel.

Meg akarsz tanulni megbocsátani? Nézz Jézusra! Meg akarsz tanulni jóval fizetni a rosszért? Nézz Jézusra! Meg akarsz tanulni áldást mondani? Nézz Jézusra!

Dancs Róbert református lelkész
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép