Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bence napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

XI. Leó
Szívem
Honfitársunk, a saját életét másokért feláldozó Fehér Sándor cigány hegedűvirtuóz emlékezete
2012-02-15 Forrás: Vatikáni Rádió
Az elmúlt napokban Olaszországban több szertartáson megemlékeztek a Costa Concordia olasz óceánjáró január 13-án bekövetkezett tragikus balesetének áldozatairól. Február 12-én Rómában a Santa Maria degli Angeli bazilikában Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki konferencia elnöke mutatott be szentmisét az elhunytak lelki üdvéért. A szertartáson jelen volt Giorgio Napolitano olasz államelnök is.
Február 13-án, vasárnap pedig a „Liliom-sziget”, azaz Isola del Giglio Szent Lőrinc templomában mutatott be engesztelő szentmise áldozatot a helyi plébános, Lorenzo Pasquotti atya és Guglielmo Borghetti püspök, Pitigliano, Sovana és Orbetello főpásztora. A plébános a baleset éjszakáján kinyitotta a kis templomot, hogy befogadja a mentőcsónakon, vagy úszva érkező hajótörötteket.

A sziget közvetlen közelében homokzátonyra futott hajó 17 áldozatára és a 15 eltűntnek nyilvánított személyre emlékezve vasárnap a hozzátartozók virágcsokrokat dobtak a tengerbe a mólóról, egymást átölelve osztoztak a gyászban és fájdalomban, amelyhez a Facebookon több mint kétezren csatlakoztak a világ minden részén.

A Vatikáni Rádió magyar szerkesztősége most lerója tiszteletét Fehér Sándor cigány hegedűművész emléke előtt, aki saját életét áldozta fel azért, hogy másokét, főleg magukra maradt, síró kisgyermekekét megmentse. Hősies tettéről az elmúlt hónapban az egész világsajtó megemlékezett, kiemelve, hogy vannak még olyan nagyszerű emberek, akik példát tudnak mutatni, akik helyt állnak emberségből a legsötétebb helyzetekben is.

Mi is nagy megrendüléssel értesültünk a Rómához viszonylag közeli tragédia magyar áldozatáról, és fájdalommal vesszük tudomásul a magyar zeneművészet veszteségét, ugyanakkor büszkén idézzük fel Fehér Sándor cigánytestvérünk emlékét.

Megkérdeztük gyászoló Édesanyját, Fehér Terezát, milyen ember volt Sándor fia? Az Édesanya többek között eloszlatja azt a tévhitet, miszerint Sándor a hegedűjéért ment volna vissza, eközben érte volna a halál.

A világhálón minden nyelven közzétették azt a videót is, amelyben Sándor különleges hegedű pedagógia módszerét mutatja be, és amelyet ősztől kezdve az Egyesült Államokban tanított volna tehetséges fiataloknak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép