Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

IX. Ince
Vatikán kertje a Szűzanyával
Több mint százan a nagysallói bibliaversenyen
2012-02-17 Forrás: Felvidék.ma
Február 11-én, szombaton délelőtt 10 órától zajlott a Barsi Református Egyházmegye bibliaismereti versenye. A megmérettetésre Jónás próféta könyvéből kellett felkészülni. Mind a huszonkét csoport jutalmul az ipolysági Magvető internetes könyvesbolt kínálatából válogathatott magának ajándékot.
A száz fölötti létszámú versenyzők tömege, a felkészítők, lelkészek, tanárok és a szülők, kísérők, akik elhozták a gyermekeket a versenyre, a Nagysallói Missziós Központ nagytermében várta a kezdést.

Először éneket tanultunk, majd a gyermekek nyelvén átadott áhítat után, melyet Izsmán Jónás lelkész, a barsi egyházmegye missziói bizottságának vezetője tartott, elkezdődött a verseny.

A résztvevők nagy számára való tekintettel több teremben párhuzamosan folyt a verseny, a kicsik kilenc, a nagyok tizenhárom csoportban mutatták meg, hogy mit tanultak meg Jónás prófétáról a versenyre való felkészítés alatt.

Mivel Jónás könyve elég rövid, négy fejezet csupán, a versenyt előkészítők érdekes, néhol csalafinta kérdéseket is feltettek. A kicsiknél, az alsó tagozatosoknál a két órás egészséges versengés után a nagyölvedi csapat nyert, második és harmadik helyen pedig Zselíz egy-egy csapata végzett.

A felső tagozatos, nagyok közül Kéty csapata lett az első, Pozba végzett a második helyen és Nagysalló csapata is felkerült a dobogóra. A kiértékelést mind türelmetlenül, de már teli hassal hallgattuk végig, a nagysallói gyülekezet látta vendégül a résztvevőket, s nemcsak a helyezéseknek és a díjaknak örültünk, hanem annak is, hogy Isten kegyelméből ezen a délelőttön együtt lehettünk, jól érezhettük magunkat – tudósított az eseményről Ambrus Erika lelkipásztor.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép