Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jácint napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

fájdalom utja
Patkó
A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének körlevele
2012-02-24 Forrás: Evangélikus.hu
15 évvel ezelőtt, 1997. február 19-én született meg az a zsinati döntés, amely lehetővé tette, hogy az addigi kettő egyházkerületből egy harmadik egyházkerület is létrejöjjön. Ennek az évfordulónak megünneplésére készülődik a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület. Az alábbiakban Szemerei János püspök körlevelét olvashatják.
92/2012. sz.

A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének körlevele

az egyházkerület gyülekezetei részére, a 2012. február 26-i megemlékezésekhez

Szeretett Testvéreim a Jézus Krisztusban!

Egyházkerületünk ünnepel.

15 évvel ezelőtt, 1997. február 19-én született meg az a zsinati döntés, amely lehetővé tette, hogy az addigi kettő egyházkerületből egy harmadik egyházkerület is létrejöjjön.

Ez a döntés nyitott utat a nagy múltú Dunántúli Evangélikus Egyházkerület jogutódaként egyházkerületünk újjászületésének.

1952-ben egyházunktól elvették az önrendelkezési szabadságát. Külső politikai erőszakkal és törvénytelen eszközökkel megváltoztatták a kereteit és eltávolították törvényes vezetőit. Tizenöt éve egyházunk népének akaratából, és demokratikus döntése nyomán ezt a ránk kényszerített struktúrát cserélhettük le. Ezzel – legalábbis külső formájában – lezárhattunk egy nehéz és sötét korszakot.

Isten kivezetett bennünket a szolgaságból, és megajándékozott a szabadsággal!

2012. február 26-án egyházkerületünk valamennyi gyülekezetét arra kérjük, hogy hálaadó imádságukban emlékezzenek meg egyházkerületünkről!

Kérjék Urunk áldását a kerületünkben folyó szolgálatra, a kerület aktív és nyugállományú vezetőire és tisztségviselőire. Imádságaikban gondoljanak kerületünk 110 gyülekezetére, egyházmegyéinkre, oktatási és diakóniai intézményeinkre, lelkészeinkre és felügyelőinkre, tisztségviselőinkre és presbitereinkre, megkülönböztetett módon pedig a ránk bízott gyülekezeti tagokra!

Az Úr áldása legyen és maradjon mivelünk!

Erős vár a mi Istenünk!

Testvéri szeretettel: Szemerei János püspök

Győr, 2012. február 17.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép