Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
8 felhasználó online
0 tag, 8 vendégKépek a galériából

Topor Márta: Szt. Pál bazilika apszis
Jacob Jordaens: Az eredendő bűn
„Idén Karácsonykor a hívek legyenek szolidárisak azokkal, akiket a foglalkoztatási válság sújt”
2008-12-19 Forrás: Vatikáni Rádió
A 20 évvel ezelőtt II. János Pál pápa által létrehozott vatikáni hivatal (Ulsa) dolgozóit vezesse az igazságosság és a szolidaritás alapelve – hangoztatta a Szentatya beszédében. Akinek van munkája, az adjon hálát Istennek, és nagylelkűen segítse társait, akiket a gazdasági válság sújt.
A Gyermek Jézus, aki a betlehemi szent éjszakán emberré lett, hogy segítsen bennünket nehézségeinkben, tekintsen le jóságosan mindazokra, akiket súlyosan érint a jelenlegi világválság. Mindenkiben ébressze fel a hiteles szolidaritás érzéseit. A pápa annak a kívánságának adott hangot, hogy váljon egyre hatékonyabbá és szolidárisabbá a Szentszék munkaközösségének tevékenysége. Hangsúlyozta, hogy a szentszéki alkalmazottak egyetlen, sajátos családot alkotnak, amelynek tagjait nemcsak a munkaköri kapcsolatok fűzik egybe, hanem a közös küldetés is. Mindnyájan Péter utódát segítik az egyetemes egyház szolgálatában.

Olyan hivatásról van tehát szó, amelyet evangéliumi lelkülettel kell ápolni, és amelyet az életszentség felé vezető konkrét útnak kell tekinteni. A Krisztus és a testvérek iránti szeretet, a közös egyházi érzülettel együtt hassa át a szentszéki dolgozók szaktudását, odaadását, becsületes elkötelezettségét, figyelmes és érett felelősségét. Ezáltal imává alakítják át tevékenységüket, bármilyen munkát végezzenek is – állapította meg a Szentatya. Az egyes vatikáni dikasztériumokban és hivatalokban soha ne lankadjon az igazságosságra irányuló figyelem, az életszentségre való szüntelen törekedés. A pápa utalt a szentszéki munkaügyi hivatal feladatára is: meg kell előznie bármiféle nézeteltérést az Apostoli Szentszék szolgálatában álló dolgozókat illetően.

A jubiláló szentszéki hivatal dolgozói nevében, Francesco Marchisano bíboros, az Ulsa elnöke köszöntötte XVI. Benedek pápát.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép