Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

XI. Ince
Kolozsvári Szent Mihály templom  10.
A szentföldi keresztényekkel is szolidaritást vállalnak nagyböjtben a katolikus hívek
2012-03-23 Forrás: Magyar Kurír
A Szentszék kérésére a nagyböjti időszakban világszerte gyűjtést tartanak a katolikus templomokban a nehéz körülmények közt lévő szentföldi keresztények javára. A magyar hívek március 25-én, vasárnap adakoznak e célra. A tavalyi gyűjtés során a hazai katolikusok közel 49 millió forinttal járultak hozzá a szentföldi zarándokhelyek megsegítéséhez.
Az Apostoli Szentszék nevében a nagyböjtben a Keleti Egyházak Kongregációja – immár hagyományos módon – levélben fordult a világ püspökeihez a Szentföldön élő keresztények anyagi és lelki támogatása érdekében. Leonardo Sandri bíboros, a kongregáció prefektusa levelében arról ír, hogy Krisztus tanítványai számára az üldöztetés mindennapi kenyér, amely táplálja a hitet, olykor egészen a vértanúságig menően. Nincs béke, ezért a keresztények egyre nagyobb számban vándorolnak el, csökken a reményük, félnek. A hívek attól tartanak, hogy magukra maradnak, a jövő pedig nem létezik, csak ha elhagyják hazájukat.

A prefektus felhívja a főpásztorok figyelmét, hogy a világ valamennyi katolikus közösségének Jeruzsálem, Izrael és Palesztina, valamint a környező országok: Jordánia, Szíria, Libanon, Ciprus és Egyiptom keresztényei mellé kell állniuk, hiszen ezeknek az országoknak a polgárai lakják azt a földet, ahol Isten Fia emberré lett. Az ottani keresztényeknek köszönhető, hogy ma is ellátogathatunk a Jeruzsálemben és a Szentföldön található szent helyekre. „Mint az evangéliumi búzaszem, a szentföldi keresztények fáradozása is minden bizonnyal egy jobb holnapot készít elő, de ma iskolák fenntartását, egészségügyi ellátást, lakhelyeket, gyülekezési helyeket igényel és mindazt, amit az egyház nagylelkűsége lehetővé tud tenni” – hívja fel a figyelmet a segítség fontosságára Sandri bíboros.

A világegyházból, így hazánkból is befolyó, nélkülözhetetlen támogatást a Szentszék a latin és keleti rítusú katolikus egyházaknak juttatja el, amelyek köszönetképpen folyamatosan imádkoznak a világ helyi egyházaiért.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép