Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szűz Mária
Giotto festménye
Ahol szükség, ott a segítség
2012-03-24 Forrás: Református Egyház
A Magyarországi Református Egyház, szembesülve az Arany Alkony idősotthonok működésének ellehetetlenülésével, 200 idős ember elhelyezését vállalja intézményeiben. A fővárosi kormányhivatal február 24-én kelt határozatával március 31-i határidővel visszavonta az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét. Ezzel a döntéssel nyolc intézmény összesen 1300 lakójának sorsa vált bizonytalanná.
Ebben a helyzetben a Fővárosi Önkormányzat március 21-én felvette a kapcsolatot a budapesti idősgondozási intézmények fenntartóival, így a Magyarországi Református Egyházzal (MRE) is, segítségünket kérve. Az MRE értetlenül és szomorúan áll a fejlemények előtt, de lehetőségeihez képest segíteni szeretne a rászorultakon, ezért szeretetszolgálati intézményei kevesebb, mint 48 óra alatt kétszáz idős ember azonnali elhelyezését vállalták.

A Magyarországi Református Egyház összesen 390 szociális szolgálatot tart fenn, ezek közül 59 működik idősotthonként. A bajba jutottakat az egyház az idősotthonokban helyezi el, ahol jelenleg 3000 idős emberről gondoskodnak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a segítség nem jelent teljes körű megoldást, de reméljük, hogy a kialakult helyzet összefogásra buzdítja az idősellátásban érintett hivatalokat és intézményeket.

MRE Kommunikációs Szolgálat
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép