Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Golgota
Topor Márta:  Fények
"Nem az álmodozások kora" - az egész főváros összeborult olimpia-ügyben
2008-12-20 Forrás: Hírszerző
Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés az esetleges 2020-as budapesti olimpia helyszíneit. Ha a főváros olimpiát rendezne, a csepeli szigetcsúcs, a Margitsziget, a Puskás Ferenc Stadion környéke és a Dagály fürdő környezete alkotnák a nyári játékok helyszíneit. Az olimpiai törvény tervezetét a főváros tárgyalásra javasolja az Országgyűlésnek; az ügy mögé felsorakozott a teljes fővárosi politikai elit.
A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön egyhangúlag döntött egy esetleges 2020-as budapesti olimpia lehetséges helyszíneiről, illetve arról, hogy javasolja az Országgyűlésnek az olimpiai törvénytervezet megtárgyalását. Amennyiben a kormány és a parlament támogatja a tervezetet, Budapest 2011-ben pályázhat a 2020-as nyári játékok megrendezésére.

Demszky Gábor a döntést követően sajtótájékoztatón elmondta: "ez most nem az álmodozások kora, de egy lépéssel közelebb kerültünk a budapesti olimpia valamikori megvalósításához". A főpolgármester megjegyezte, a budapesti olimpiáért való együttműködés mutatja, hogy vannak olyan ügyek, amelyek érdekében össze tudnak fogni a közgyűlés pártjai és a fővárosi kerületek.

A főváros kijelölte az olimpia lehetséges helyszíneit a Duna mentén; a legfontosabb közöttük a csepeli szigetcsúcs, de tartanának versenyeket a Margitszigeten, a Dagály fürdő közelében és a Puskás Ferenc Stadion körzetében.

Akkor is megéri

Demszky Gábor szerint az olimpiai fejlesztések révén Budapest élhetőbb, átjárhatóbb, egészségesebb város lehet, ugyanakkor, ha a pályázat sikertelen lesz, és az elképzeléseknek csak egy része valósul meg, akkor is megéri.

A főpolgármester elmondta: 2020-ig számos választás lesz Budapesten, s ha az olimpia kérdésében a mindenkori kormány együttműködik a főváros mindenkori vezetésével, akkor több pénz maradhat Budapesten, többet tud a főváros fejlesztésekre költeni. Hozzátette: azért is támogatja az ügyet, mert általa látszik, milyen infrastrukturális beruházásokra van szükség.

Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke elmondta: a következő lépésben a törvénytervezetet a főváros és az egyesület közösen viszi a kormány és az Országgyűlés elé. Hangsúlyozta: a törvény elfogadása nem okoz kényszerhelyeztet, az csak a felkészülést biztosítja.

Népfront

A budapesti olimpiával kapcsolatos közgyűlési döntéseket követő sajtótájékoztatón az összefogást demonstrálandó (az összefogás szó a sajtótájékoztatón legalább kéttucatszor hangzott el) a fővárosi politikai elit színe-java megjelent.

A főpolgármesteren kívül jelen volt Hagyó Miklós, Ikvai-Szabó Imre és Horváth Csaba főpolgármester-helyettesek, Tarlós István fideszes, Steiner Pál szocialista, John Emese szabad demokrata, és Bagdy Gábor kereszténydemokrata frakcióvezetők; az MDF-et Vaskor László képviselte.

Tarlós István szerint a mostani összefogás lehetőség az együttműködési szándék kifejezésére. Mint mondta: a főpolgármester és a Fővárosi Közgyűlés az ellenzéktől minden segítséget meg fog kapni. Az összefogást a többi várospolitikus is üdvözölte.

A tájékoztatón egyébként olyan eredeti és hurráoptimista mondatok hangzottak el, mint az hogy "a gazdasági válság nemcsak hanyatlás, lehetőség is", illetve az, hogy "reménytelennek tűnő helyzetben csak egy lehetőség van, az összefogás".
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép