Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Czestochowa Fényes Hegy kolostor
Angyal lépcsők előtt (A)
Bemutatták a Vatikánban a 2013-as Rio de Janeiro-i Ifjúsági Világtalálkozót
2012-04-03 Forrás: Vatikáni Rádió
„Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet!” – ezzel a címmel mutatta be Stanislaw Rylko bíboros, a Világiak Pápai Tanácsának elnöke hétfőn délben a jövő évi nemzetközi ifjúsági rendezvényt a Vatikáni Sajtóteremben. 2013. július 23-28. között tartják a brazíliai Rio de Janeiro-ban.
A sajtótájékoztatón felszólalt Orani Joao Tempesta, a város érseke és Eduardo Pinheiro da Silva, a brazil püspöki konferencia ifjúsági bizottságának elnöke. Rylko bíboros az Ifjúsági Világtalálkozót, amely 26 év után visszatér Dél-Amerikába, nagyon fontos elemnek nevezte az ifjúság pasztorációban. Ennek célja, hogy növelje a fiatalok hitét a misszió végzésére. A cím is erre utal, amely egyike azoknak a célkitűzéseknek, amelyeket a latin-amerikai püspökök kitűztek prioritásként Aparecida-ban 2007-ben a kontinentális misszió elindításakor.

Rio érseke a sajtótájékoztatón elmondta: fantasztikus lehetőség, hogy a Szentatyát és a világ minden részéről érkező fiatalokat is vendégül fogadhatják. Ahogy a Corcovado-i Megváltó Krisztus karjai, ők is meg akarják nyitni szívüket mindenki előtt. Utalt április 2-ra, amikor II. János Pál elhunyt és arra, hogy 25 évvel ezelőtt Buenos Aires, jövőre pedig városa adhat otthont a második alkalommal Dél-Amerikában megrendezésre kerülő Ifjúsági Világtalálkozónak. Latin-Amerika képviseli a világ katolikusainak 44%-t.

Rylko bíboros hangsúlyozta, hogy a rendezvény nemcsak azt az öt napot jelenti Rio de Janeiro-ban, de az előkészületet is. Egy valóságos zarándoklat az egyik találkozótól a másikig, amely új keresztény nemzedékeket képez, akik képesek teljességében megélni az Evangéliumot és örömmel átadni azt. Ez a zarándoklat csodás eredményeket hoz. Lenyűgöző, hogy egy egyszerű kereszt milyen hatalmas vonzerőt képvisel a fiatalok körében. A kereszt fogadási szertartásán sok egyházmegyében több, mint százezer fiatal is összegyűlik. Elmondható, hogy a brazíliai Ifjúsági Világtalálkozó már megkezdődött – mutatott rá a Világiak Pápai Tanácsának elnöke.

A nemzetközi rendezvénynek köszönhetően növekszik az ifjúság pasztoráció szerepe Brazíliában. A püspökök nagy kihívást vállaltak fel, az ország ugyanis hatalmas kiterjedésű – nyilatkozta Eduardo Pinheiro da Silva, a brazil püspöki konferencia ifjúsági bizottságának elnöke. 276 egyházmegyében 460 püspök, 22 ezer pap végez szolgálatot. Óriási munka vár rájuk, ami egyben nagy lehetőség is.

A riói ifjúsági rendezvényre 60 ezer önkéntest mozgósítanak. Jelenleg már 17 ezren jelentkeztek. A találkozó himnuszának kiválasztásában közel 180 szöveget vizsgálnak meg. A logó már a www.rio2013.com honlapon megtekinthető. A Facebook és Twitter társasági oldalakon már 600 ezren csatlakoztak a rendezvény oldalaihoz.

A jövőbeli Ifjúsági Világtalálkozók kapcsán Rylko bíboros az újságíróknak elmondta, hogy talán elérkezett az idő egy afrikai helyszín kiválasztására. Fiatal kontinens, amely megérett arra, hogy egy ilyen rendezvényt megszervezzen.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép