Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

A templom
Murillo: Szűz Mária születése
2012. Április 8. - Húsvétvasárnap – ünnepi mise B év
2012-04-08 Forrás: P. Kiss Ulrich SJ
Futottak mind a ketten - A hét első napján, kora reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment a sírhoz. Odaérve látta, hogy a követ elmozdították a sírtól. Erre elfutott Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit Jézus szeretett, és hírül adta nekik: Elvitték az Urat a sírból, és nem tudom hova tették! Péter és a másik tanítvány elindult, és a sírhoz sietett.
Futottak mind a ketten, de a másik tanítvány gyorsabban futott, mint Péter, és hamarabb ért a sírhoz. Benézett, és látta az otthagyott gyolcsleplet, de nem ment be. Közben odaért Simon Péter is. Ő is látta az otthagyott lepleket és a kendőt, amely Jézus fejét takarta. Ez nem volt együtt a leplekkel, hanem külön feküdt összehajtva egy helyen. Akkor bement a másik tanítvány is, aki először ért a sírhoz. Látta mindezt, és hitt. Addig ugyanis még nem értették meg, hogy Jézusnak fel kellett támadnia a halálból. Jn 20, 1-9Futottak mind a ketten – lám, a tanítványok most nem megfutamodnak, nem a félelem, hanem a kíváncsiság és a vágy vezeti őket, hogy találkozzanak a Mesterrel. Mi is fellélegezhetünk a szent háromnap szorongásai és végtelennek tűnő várakozása után. A két apostol futását a sírhoz, amely immár nem a gyász helye, hanem az örömteli találkozásé, megelőzi azonban az asszony futása az ellenkező irányba. Már nem valami elől fut, nem a félelem űzi, mint a tizenkettőt a Getszemáni kertben, hanem előre siet, küldöttként, hogy meghozza az örömhírt. A dermedt napok után minden mozgásba jött, mindenki fut önfeledten. Ki-ki a maga ereje szerint: az öregebb lassabban, a fiatal sietősebben. Ellentétben azonban a mai világunkkal, itt nem az számít, hogy ki ér oda elsőnek, hanem az, hogy ki ismeri fel elsőnek az igazságot. Sőt, még az se igazán, hanem az, hogy higgyünk. S hitünk nincs a rohanó időhöz kötve. Fölülmúlja az időt.

Kiss Ulrich SJ
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép