Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Róma Bazilika előtt
Romantik Angyal (A)
Szatmárnémetiben véget értek a Hám János Napok
2012-04-13 Forrás: Erdély.ma
Idén április 2-3. között került sor a Hám János Római Katolikus Főgimnázium legnépszerűbb rendezvénysorozatára, a Hám János Napokra. A diákokat érdekes programok és izgalmas vetélkedők várták, a rendezvény zárómomentumaként pedig a PAX ösztöndíjakat átadására került sor. A keddi nap a verseny, a vetélkedés szellemében zajlott a Szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban.
Reggel 8 órától az V-XII.-es diákok alternatív foglalkoztató tevékenységeken vettek részt, míg a kicsiket az Ötpróba várta. Az V-VIII. osztályos tanulók különféle izgalmas versenyekbe csöppentek: az udvaron varázsseprű-verseny és kő-papír-olló zajlott, míg az osztálytermekben társasjátékok és viccesebbnél viccesebb próbák várták a kicsiket.

10 órától került sor a „Mindenben Istent keresni, szeretni és szolgálni" című pályamunkák kiértékelésére Ft. Miklós Claudiu SJ irányításával, majd 11.30 órától a diákok az iskola udvarán gyűltek össze azért, hogy közösen előadják a Magyar Költészet Napja alkalmából választott verseket.

Déli 12 órától vette kezdetét a IX-XII. Osztályos tanulók számára szervezett műveltségi vetélkedő, mely idén négy fordulóból állt. A diákok teljesítményét három tagból álló zsűri értékelte, azaz Bara Csaba építész, Czier Andrea magyartanárnő és Oláh Norbert, a Hans Lindner Alapítvány képviselője.

A Hám János Napok zárómomentuma a PAX ösztöndíjak átadása volt, melyre 14 órától került sor az iskola dísztermében. A 2011/2012-es tanévben 54 diák nyújtott be pályázatot a Pax Alapítványhoz: 14 elemi iskolás, 23 általános iskolás és 17 középiskolás diák. A pályázat kritériumrendszerét az iskola vezetősége igyekezett a tanintézmény célkitűzéseihez, küldetésnyilatkozatához igazítani. Figyelembe vették a diákok tanulmányi átlagát, az osztályfőnöki ajánlást, a plébánosi ajánlást, illetve az iskolán kívüli tevékenységeket.

Minden egyes kritérium, tevékenység meghatározott pontértékkel rendelkezett, és ezeket összeadva született meg a végső pontszám. A PAX ösztöndíj összértéke ebben a tanévben 4450 lej.

Az I-IV. osztályosok számára az ösztöndíjakat Szász Piroska helyettes főtanfelügyelő, a V-XII. osztályosoknak pedig Ft. Dr. Cserháti István adta át.

Emellett a Hám János Iskolaközpontnak diákjai számára Varga Attila képviselő is felajánlott egy ösztöndíjat. Ebben az évben ezt az összeget Paulik Réka X. A és Geiger Alina XII. B osztályos diákok kapják.

Április 4-én az Ifjúsági Tábor területén rendez Sportnapot a „Hám János" Iskolaközpont, melynek keretében újabb izgalmas programok és vetélkedők várják az iskola közösségét.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép