Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Mária ábrázolás
Kolozsvári Szent Mihály templom  1.
A halhatatlanság Krisztusban létezik, aki mindenkinek felkínálja azt.
2012-04-17 Forrás: Vatikáni Rádió
Az ökumenikus pátriárka üzenete az ortodox Húsvét alkalmából. Az ortodox hívek a Julianus-naptár szerint idén április 15-én ünnepelték Húsvétot.
„Nem kell elpusztítani népeket ahhoz, hogy más népek élni tudjanak. Arra sincs szükség, hogy védtelen emberi életeket pusztítsunk el azért, hogy más személyek kényelmesebben éljenek. Jézus mindenkinek felajánlja a földi és a mennyei életet. Feltámadt, hogy a feltámadás útján követhessük Őt. Ezzel szemben vannak, akik közvetve vagy közvetlenül a halál kultúráját terjesztik, és azt hiszik, hogy így meghosszabbíthatják vagy megkönnyíthetik saját életüket, pedig ezáltal valójában örök halálra ítélik magukat” – írja húsvéti üzenetében Bartolomeosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka. Az ortodox hívek a Julianus-naptár szerint idén április 15-én ünnepelték Húsvétot.

A Jézustól távoli világ igyekszik anyagi javakat gyűjteni, mert életének reményét erre alapozza. Azt reméli, hogy a gazdagság által elkerüli a halált. Az ember, aki a gazdagság felhalmozására összpontosít, téved. Elragadja másoktól a túlélés gazdasági lehetőségeit és gyakran erőszakos módon megszakítja az élet fonalát azt remélve, hogy ezáltal megmentheti a sajátját. Ez nagy hiba – mutat rá a pátriárka. Az életet csak a Krisztusba vetett hittel lehet elnyerni. Krisztus feltámadása, ha csak önmagára vonatkozna, értelmetlen lenne számunkra. Vele együtt feltámadt azonban az emberi nem is. Krisztus az életre vezet el bennünket, mert Ő az élet és a mi feltámadásunk. Végül Bartolomeosz pátriárka arra hívja a keresztényeket, hogy kövessék Krisztust minden tettében és segítsék a rászorulókat, továbbá hirdessék az Örömhírt azoknak, akik figyelmen kívül hagyják Krisztus feltámadását.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép