Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Ír karácsony
B.U.É.K.  (A)
„Máriával, Jézus anyjával" lesz a 2012-es pünkösdi búcsú mottója
2012-04-17 Forrás: Erdély.ma
A stuttgarti magyar katolikus egyházközség plébánosa, Tempfli Imre mondja az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú prédikációját. "Máriával, Jézus anyjával" lesz a 2012-es pünkösdi búcsú mottója, a búcsú prédikációját pedig Tempfli Imre, a stuttgarti magyar katolikus egyházközség plébánosa mondja – hozta nyilvánosságra honlapján az erdélyi ferences rendtartomány.
Urbán Erik, a csíksomlyói ferencesek rendházfőnöke arra emlékeztet, hogy az idei évet a katolikus egyház a misszió évének nyilvánította, így arra kérte a híveket: törekedjenek arra, hogy ne csak emlék maradjon ez a szertartás, hanem annak kegyelmi gazdagságát adják át másoknak is.

„Legyen Csíksomlyó és a pünkösdi búcsú nemcsak cél, hanem kiindulópont is mindenki életében!" – összegezte Urbán Erik.

Az ünnepi búcsús szentmise május 26-án lesz a Hármashalom-oltárnál.
A szentmise szónoka Tempfli Imre, a németországi Kirche in Not Ostpriesterhilfe katolikus nemzetközi segélyszervezet osztályvezetője, a Stuttgarti Magyar Katolikus Egyházközség plébánosa.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép