Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Krisztust hirdetjük
Tiszalöki Református templom
Karácsonyi műsorajánló
2008-12-22 Forrás: Evangélikus Egyház
A televízió adók, a mozik, a színházak és a rádiók csatornái idén is gazdag programot kínálnak a nézőknek és a hallgatóknak, tartalmas, az ünnep lényegét kifejező műsorokkal díszítik fel a karácsonyfát. A teljesség igénye nélkül válogattunk.
Az előkarácsony már advent negyedik vasárnapján elkezdődik. Az ünnepi előkészületek jegyében készült a Tanúságtevők december 21-ei műsora, amelyben Fila Béla teológus beszél a Szentíráshoz való személyes kötődéséről a Biblia évében (m1, 10.00, ismétlés m2, 13.41).
Utána sorban jönnek a következő műsorok:
10:25 - A székesfehérvári faragott sekrestye
10:35 - Egyházi naptár
10:45 - Evangélikus magazin
11:15 - Református ifjúsági műsor - Átélni Jézus szabadítását
11:20 - Biblia éve a Művészetek Palotájában
11:45 - A nemeskéri evangélikus templom

Karácsony gyertyácskái címmel a Holdvilág Kamaraszínházban 15:00 órakor láthatják azt az előadást, amelyben és versek és a dalok váltogatják egymást, és közben a nézőre valami furcsa, ritkán tapasztalható melegség telepedik. Jól esik ebben a nagy lótás-futásban, az ajándékok utáni tülekedésben valahol lecsendesedni. Hiszen mindnyájan meghitt karácsonyokról álmodunk.

A Bartók Rádióban Karácsonyt várva címmel, 12:00-kor különleges koncertsorozatot hallgatnak. Lisszabonban reneszánsz ünnepi zenét játszanak, utána Reykjavikban és a helsinki Kallio templomban folytatódik a koncert, Majd Washington, Dánia, Prága, Oslo, Pécs és Svédország következik-

Az Aquincumi Múzeumban épp ma zárul a Fesztivál - Saturnalia - a karácsonyi ünnepkör gyökerei az antikvitásban című kiállítás, amelyre talán még az utolsó pillanatban érdemes ellátogatni.

Az 1988-ban alakult Kolompos együttes az ország számos pontján lép fel december 21-én a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában lesz koncertjük, 9:30, 11:00 és 13:00 órai kezdettel is, Kiskarácsony, Nagykarácsony címmel, majd este Kismaroson a Teleházban lépnek fel 19:00-kor.

"Advent orgonával" - Pálúr János és az MR Gyermekkórus karácsonyi koncertje – Budapesten a Művészetek Palotájában nézhető és hallgatható meg 16:00 és 19:30 órai kezdettel.

A Muzsikás együttes karácsonyi koncertje, a Zeneakadémián lesz, 19:30 perckor.

Az Átjáró december 22-ei adása (m2, 11.30) Kurbel Alice történetét tárja a nézők elé. Az idős hölgy édesanyja halálos ágyánál tett ígéretet eltűntnek hitt bátyja felkutatására, s 58 év után megtörtént a csoda: Sydney-ben rálelt az elveszett családtagra.

December 22-én 11:34 perckor a Magyar Katolikus Rádió Gospelkrónika címmel sugároz műsort.
A PAX tévén 20:00-kor Mit ér az ember, ha … címmel Döbrentey Ildikó meseíró mesél.

Szabad-e bejönni ide betlehemmel? – című karácsonyi Kaláka koncert lesz Budapesten az IBS Színpadon, december 22-én, 9:30 és 11:00 órai kezdettel.

Karácsonyi ozsonna nagyinál címmel, a Vaskakas Bábszínház előadása, Győrben lesz, december 23-án, 16:00 órakor, illetve két ünnep között december 28-án, 10:00 órakor is megismétlik az előadást.

A Téka Együttes karácsonyi ünnepi koncertje a Papp László Sportaréna előtti téren lesz, december 23-án, 17:30 órakor.

A Kelenföldi Szent Gellért plébániatemplomban, 19 órakor, az Amor Sanctus együttes előadásában az „Ő a Bárány!” című karácsonyi oratóriumot hallgathatják meg az érdeklődők.

Idén, 15. alkalommal rendezik meg A Magyar Kézművességért Alapítvánnyal közös szervezésben a Betlehemi Jászol című kiállítást. A tárlat megtekintése során hazai és határon túli magyar kézművesek, tárgyalkotó népművészek és kézműves iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók munkáiban gyönyörködhet a közönség a Mezőgazdasági Múzeumban, egészen január 18-ig.

A december 24-ei összeállítások már a szentestéhez kötődnek. Délidőben a nemzeti főadón a horvát nemzetiségi magazin a hagyományos karácsonyi koncertet sugározza. Este az m2-n a Biblia növényei sorozat Karácsonyi kert című epizódja az ünnepkörhöz kapcsolódó növényeket mutatja be (m2, 18.20).

A műsor ezután a Vatikáni koncerttel folytatódik, melyben fellép Sarah Brightman, Bryan Adams és Tom Jones. 21 órakor a nézők a Kinek a papné című filmet nézhetik meg. A vígjáték Henry Biggs atya meglehetősen rossz állapotban levő temploma és a gyülekezet körül bonyolódik.

22:45-kor látható a Karácsonyi házi hangverseny Xavérnál című film, amelyben népek karácsonyi dallamai és karácsonyi versek csendülnek fel, Varnus Xavér budapesti otthonában.

A karácsonyi éjféli misét idén a dömösi Szent István plébániatemplomból közvetíti az MTV. A szentmisét bemutatja, és szentbeszédet mond Székely János püspök.

A Duna tévén December 24-én A jászol bölcsője címmel dokumentumfilmet vetítenek, a Kossuth Rádión 17:03 perckor pedig Az első karácsony óta címmel adventi zenés-énekes műsor lesz, a Bibliától Pilinszkyig.

Magyar karácsony címmel 20:00-tól elő körkapcsolást nézhetnek a nézők Csíkcsobotfalváról, Munkácsról és a Duna Tv stúdiójából.

Karácsony napján (december 25.) az evangélikus istentiszteletet közvetíti a győri Öregtemplomból tíz órakor az m1 és az m2 is. Az igét hirdető Ittzés János elnök-püspök gondolatai is a karácsony csodájához kötődnek: „a Gyermekben testté lett Ige megnyitja az Istenhez vezető utat, vagyis a kegyelem lehetőségét”.

Ezután Kisember születik címmel Sütő András ismert önéletrajzi ihletésű művének televíziós változatát tűzte műsorára az m2 csatorna (11:00)

Délben a nézők a hagyományos Urbi et Orbi áldást láthatják Rómából, XVI. Benedek pápa a megtestesülés ünnepén megáldja a várost és a világot. Ezután az m2 az Isten rabjait vetíti (12:35). Gárdonyi regényének 1942-ben készült filmadaptációjában Bulla Elma, Szilassy László és Lehotay Árpád játsszák a főszerepeket.

Az esti programban Jézus, az ember fia címmel (18:10) Markó Iván táncoratóriuma eleveníti fel a szenvedéstörténetet a balett nyelvén, majd Mozart, Bach, Händel, Vivaldi és más klasszikusok művei csendülnek fel a Karácsonyi koncert Jeruzsálemben című egyórás összeállításban.

17:04 perckor a Kossuth Rádióban A Bibliában mindent megírtak címmel a 2008-as Biblia évéről hallhatunk műsort.
18:40 perckor pedig The Priest címmel, mennyei dallamokat sugároznak, három ír pap előadásában.

19:00-kor a Duna tévében Liszt: Krisztus című darabját nézhetik meg, 2008-as színházi felvételen.

Későn fekvőknek ajánljuk a tv2-n december 26-án hajnali 1:55 perckor a Péter a kőszikla című olasz filmdrámát.

December 26-án a Kossuth adón 10:03 perckor Evangélikus istentiszteletet közvetítenek Óbudáról, amelyen igét hirdet Fabiny Tamás püspök. A Bartók Rádióban, Kiskarácsony, Nagykarácsony címmel délutáni muzsika lesz (15:04).

Az m1-en 14:55 perckor Örvendezetek és vigadjatok! Címmel, a Mormon Tabernákulum Kórus karácsonyi koncertjét nézhetik meg, amelyen vendég: A King's Singers énekegyüttes együttes lesz.

Az m2-n a A galgóci betlehemről (17:20), majd a legismertebb keresztény karácsonyi dalról, a Csendes éjről készített ismeretterjesztő film (23:30) szolgálja a karácsonyi elmélyülést.

Szentpéteri Csilla Spiritus című lemezbemutató koncertje lesz Budapesten a Budapesti Operettszínházban december 26-án, 16:30 és 20:00 órakor.

ÁLDOTT KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép