Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Igaz barát
Kapisztráni Szent János (1386-1456)
Gondolatok Boldog Apor Vilmos székely vértanúról 3. – 4. (Imakilenced)
2012-04-23 Forrás: Magnificat.ro
Aki kicsiben hű, arra sokat bíznak - Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek! Miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.
Életrajzi adatok:

Apor Vilmost, egy főnemesi család sarját, aki vállalja a szerény, egyszerű munkát, 1918-ban pappá szentelik Gyulán, egy kis mezőváros plébániáján. A világháború végén a betörő román katonák, több férfit letartóztatnak az ő plébániája területéről is. Mindenki fél, kétségbe van esve. A huszonéves pap alázattal imádkozik, bölcsességgel útra kel, érvel, kér, és kérésére elengedik a letartóztatott férfiakat. A jó pásztor szép vonásait hívei hamar felis- merik papjukban, és éppen ezért szívükbe is befogadják, megbecsülik, szeretik.

Könyörögjünk:

Urunk segíts, hogy soha ne a csillogó, a világ szemében fontos, nagyra tartott dolgokat keressük, hanem Vilmos püspök példájára és közbenjárására, az akaratod szerinti, testvéreinket szolgáló becsületes munkát válasszuk. Segíts, Urunk hogy a magunk egyszerű názáreti életét élve szeretettel szolgáljunk ott, ahova hivatásunk, feladatunk állított, és soha ne fordítsunk hátat kényelemből, gyávaságból, álszerénységből, vagy egy tál lencséért azoknak, kiket nagy-nagy szeretettel ránk bíztál.

Előimádkozó: Boldog Vilmos püspök, te aki életed árán védted gyermekeinket, családjainkat.

A közösség: Könyörögj érettünk!
KILENCED BOLDOG APOR VILMOSHOZ - 4. Történelmi viharban, szelíden, alázattal végzi feladatait

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek!
Miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Életrajzi adatok:

Apor Vilmos hazáját szétdarabolják, de ő nem sodródik tehetetlenül, nem roskad magába a szörnyű világháborús tragédia után, hanem csendben, alázattal vigasztal, bátorít, eltemeti a halottakat, elsiratja a bűnöket, szentmisében könyörög egyházközsége népe talpra állásáért. Mindig van tovább. Isten számunkra nem a kétségbeesés, a gyász parancsát adta, hanem az újrakezdés, a remény, a szeretetteljes magvetés parancsát. Ő bizalommal egy új világot álmodik és épít kitartó munkával a drága híveivel együtt.

Könyörögjünk:

A szörnyű megpróbáltatásokban, a bennünket, népünket sújtó katasztrófákban oly nehéz megtalálni húsvét hajnalát, a feltámadást, elindulni az újrakezdés rögös útján. Vilmos püspök példájára és közbenjárására segíts, Urunk, hogy a magunk, népünk gondjai, tragédiái közül soha ne a kétségbeesett sodródásba, vagy a gyilkos bosszúvágyba torkolljon életünk, hanem a mindent újrakezdő, újraépítő becsületes munkába, a reménnyel telt feltámadásba. Segíts, Urunk hinni – még átdöfött szívvel is – abban, hogy van tovább, hogy minden nagypéntekre Húsvét hajnala virrad!

Előimádkozó: Boldog Vilmos püspök, te aki életed árán védted gyermekeinket, családjainkat.

A közösség: Könyörögj érettünk!

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép