Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Szent Johanna
Hercegszántó (Máriakert)
Csíksomlyói lovas zarándoklat
2012-04-27 Forrás: Erdély.ma
Lovas zarándoklat Székelyföld Autonómiájáért, és Magyarország sorsának jobbra fordulásáért. „Őseidnek szent hitéhez, nemzetséged gyökeréhez, testvér, te ne légy hűtlen soha!" A Mária út felavatására kerül sor lóháton Budapest és Csíksomlyó között közel 900 km megtételével. Szántó Zsolt csíkszentimrei székely atyafi hittel és reménnyel indul útnak 2012. április 29-én vasárnap délelőtt kisbéri félvér lován a Hősök teréről.
Sudár névre hallgató paripáját útitársától Huszár Attila felajánlása révén kapja kölcsön. Attila a Zengő Nyíl Hagyományőrző Lovas és Íjászegyesület (Csömör) oszlopos tagja, ki Lepke nevű arab-hucul lovával teszi meg a kezdő 45 kilométert 3 egyesületi zarándok lovassal egyetemben. Szántó Zsolt váltólovaglással jut el a közel 370 kilométeres anyaországi rész utolsó állomásáig, a Piricsétől nem messze lévő jelképes határig.

Önzetlen felajánlásokkal eddig szó szoros értelemben hét lovat tesznek nyergestül a feneke alá. Nagykárolytól már saját lovával, illetve szintén váltott lovakkal tenné meg a hátralévő 530 km-t, 19 napot szánva az Erdélyen keresztül szelő Mária út megtételére. Remélhetőleg május 26-án Pünkösd szombatján köszönthetjük majd őt és önzetlen missziós zarándoktársait a Csíksomlyói Nyeregben.

A küldetés célja felhívni az emberek figyelmét az út során, hogy csakis kalákás összetartással, akarattal, a hit erejével lehet tenni valamit is nemzetünk megmaradásáért! Felhívásként a Budapesten megrendezésre kerülő II. Magyar Világtalálkozó jelképes zászlaját is magával viszi, hirdetve ezen rendezvény sors fontosságát, melyen egyik központi téma lesz Székelyföld autonómiája.

Bárki csatlakozhat – akár rövid távon – a missziós küldetéshez, ki annak céljával egyetért. Bízva Babba Mária oltalmazó szeretetében Szántó Zsolt ha fizikálisan elcsigázva, de lélekben acéledzetten fog a Csíksomlyói Szűz Mária kegyszobránál hálaimát rebegni.

Minden olyan segítséget, lelki és fiskális támaszt elfogadunk, ami székely testvérünket a Mária út megtételében előreviszi! A mostani lovas út védnöke a Budapesti Székely Kör Közhasznú Alapítvány.

Köszönetet mondunk mindazon személyeknek, kik egyengetik Zsolt útját, átérzik a zarándoklat lényegét, s önzetlenül adnak lovakat, ló szállítókat, takarmányt, ennivalót, üzemanyagot a kísérő kocsihoz, a megfáradt lónak és lovasának nyugvóhelyet a pihenéshez! Külön köszönjük előre is a bíztató szavakat, a sok kísérőt, kik erősítik a lelket a vándorban!

Kalákában a magyar összetartozás!

Indulás: Budapest, Hősök tere 2012. április 29. vasárnap délelőtt 9:00 óra
Érkezés: Csíksomlyó 2012. május 26-27.
Útvonal: Mária út (www.mariaut.hu) M01
Védnöki szervezet: Budapesti Székely Kör Közhasznú Alapítvány

A Csíksomlyói Szűz Mária kegyeibe ajánljuk zarándoklatunkat!

Szervezők:
Szántó Zsolt lovas vezető: +36-30416-5123
Gaál István szervező (alapítvány titkára): +36-709469121
Villámposta: lovasmisszio@gmail.com
Honlap: www.szekelyhon.hu
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép