Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

Medjugorje Bazilika és a tér
Kolozsvári Szent Mihály templom  9.
Gondolatok Boldog Apor Vilmos székely vértanúról – Elbocsátás
2012-04-29 Forrás: Erdély.ma
Apor Vilmos életét adta mások gyermekeiért, asszonyaiért! Alázattal kérjük, mint első kanonizált székely vértanút, hogy védelmezze családjaink tisztaságát, épségét, segítsen szorosan fogni szeretteink kezét, és azt el nem engedni bármilyen veszély, csábítás, nehézség közepette. Imádkozó lélekkel járjuk hosszan Boldog Vilmos püspök életét e kilenced átelmélkedésével, azzal a biztos hittel, hogy minden fohászunk, könyörgésünk meghallgatásra talál.
Ma is oly sok támadás éri a családjainkat, gyermekeinket, őket megvédeni, biztonságban róluk gondoskodni, – akár életünk árán is – feladatunk, kötelességünk.

Szükségünk van az ő példájára, bátor kiállására, halált megvető elszántságára, hogy mindig és minden körülmények között erőnk legyen megvédeni a legdrágábbat, a gyermekeink életét, családjaink becsületét.

Elbocsátás

Bizalommal ajánljuk fel ezt a kilencedet azzal az erős hittel, hogy képesek vagyunk példaképünk közbenjárására mi is legyőzni mindazt a veszélyt, támadást, mely pusztulással fenyegeti szeretteinket, drága népünket. Ezzel a szilárd hittel térjünk vissza családjainkhoz otthonainkba, magunkkal víve gondviselő Istenünkbe vetett bizalmunk mellett székely népünk első oltárra emelt fiának, Boldog Apor Vilmos vértanú püspöknek a tiszteletét is. Istenünk, arcod szép vonása ott ragyog Boldog Apor Vilmos vértanú értünk vállalt halálában. Ő képes volt a világháború szörnyű viharában benned bízó lélekkel, a szeretet, az irgalom útján járni, mások gyermekeiért, családjáért vérét áldozni. Ezért az élet védelmében, annak hősies szolgálatában mindannyiunk eszményképe.

Alázattal kérünk Urunk, hogy Boldog Vilmost, anyánk az Egyház vegye fel szentjei közé és példájára, közbenjárására mi is családjaink, gyermekeink életadó gondviselő, védelmezői lehessünk. Add nekünk az első Székely Boldog bátorságát, lelki erejét, hogy semmilyen nehézségben ne engedjük el egymás kezét, ne térjünk le a Te utadról, a szeretet útjáról.

Boldog Apor Vilmos, könyörögj érettünk!

Püspöki jelmondata: „A kereszt erősíti a szelídet – és szelídíti az erőset.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép