Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Az idő  si.
Koronázási ékszerek
Megújul az „útkereső plébánosok” találkozója
2012-05-03 Forrás: Magyar Kurír
Május 3-án, csütörtökön tartották Budapesten, a püspöki kar Városligeti fasorban található egyik épületében az „útkereső plébánosok” országos találkozóját.
Mint azt Gáspár István, az Országos Lelkipásztori Intézet (OLI) igazgatója, nagymarosi plébános a Kurírnak elmondta: a szerveződést korábban modellplébánosok találkozójának hívták, de ezt túlzott önbizalomra adott okot. Az útkereső plébánosok elnevezés ugyanakkor irányvesztésre utal, így ez sem tökéletes, ezért végül egyszerűen plébánosok és káplánok találkozójaként hirdették meg az eseményt.

Évtizedekkel ezelőtt a találkozót azért hívták életre, hogy ennek keretében szervezzék meg az Országos Lelkipásztori Napokat. Idővel azonban ez átalakult, és évi két alkalommal tartották meg. Most, mint azt Gáspár István elmondta, szeretnének új lendületet adni a találkozónak, amire az ország mind az 1300 plébánosa megkapta a meghívót. Ebből ötvenen jelezték részvételüket, végül pedig valamivel negyvennél többen jöttek is el.

A találkozó délelőttjén Udvardy György pécsi püspök tartott két előadást az új evangelizációról és a Hit évének előkészítéséről. Délután ezt a két témát dolgozták fel a résztvevők műhelybeszélgetések keretében. Ezután Gáspár István számolt be az OLI munkájáról, a nap szentségimádással zárult.

A rendezvény nyitott, nem zártkörű, tagság sem tartozik hozzá, ezentúl is évente kétszer tervezik megrendezni, és a szervezők hívják az ország összes plébánosát és káplánját, sőt a diakónusokkal is szívesen bővítenék a résztvevők körét – mondta el a Kurírnak Gáspár István.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép