Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Vörös fenyők, Topor M.
Magyarország 1526-1606
Nemzetközi katonai zarándoklat indul Lourdes-ba
2012-05-09 Forrás: Magyar Kurír
Idén 54. alkalommal kerül sor május 11. és 13. között a nemzetközi katonai zarándoklatra Lourdes-ban. Jelmondata: Üdvözlégy Mária, Béke Királynéja! - A zarándoklat ünnepi szentmiséjét Marc Quellet bíboros, a Püspöki Kongregáció prefektusa mutatja be május 13-án, vasárnap délelőtt.
Ebben az évben több mint 30 ország mintegy 13 ezer katonája érkezik a franciaországi kegyhelyre, hogy Máriát, a Béke Királynéját köszöntve, részt vegyen a katonai zarándoklat programjain.

A magyar katonák két autóbusszal utaznak a zarándoklatra, melynek első nemzetközi programja a május 11-én este kezdődő ünnepélyes megnyitó lesz a Szent X. Piusz földalatti bazilikában.

A magyar katonákhoz pénteken csatlakozik Bíró László püspök, katonai ordinárius, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség képviseletében Frigyer László vezérőrnagy, logisztikai csoportfőnök és Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis parancsnoka – tájékoztatta szerkesztőségünket Berta Tibor.

Magyarország 1991 óta vesz részt a zarándoklatokon. 1995-ben indult el az első hivatalos magyar katonai zarándokcsoport a Katolikus Tábori Püspökség szervezésében. Az elmúlt 18 év alatt a Magyar Honvédség szinte valamennyi alakulatából jelentkeztek a zarándoklatra, így mintegy ezer katona volt Lourdes-ban.

Az első nemzetközi katonai zarándoklatot 1958-ban tartották, a jelenések 100. évfordulóján. Ebben az évben számos külföldi katonai zarándokcsoport szerveződött, hogy Lourdes-ba, a jelenések barlangjához zarándokoljanak, és részt vegyenek a jubileumi ünnepségeken.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép